Mark Hunt pokračuje v boji proti dopingu

NETKY.SK • 8 November 2016, 09:17 • 2 min
Mark Hunt pokračuje v boji proti dopingu

LAS VEGAS - Mark Hunt si najal právnika aby mu pomohol vyjasniť situáciu ktorá vznikla po jeho zápase na UFC 200 proti Brockovi Lesnarovi. Hunt zápasil s Lesnarom v júni, zápas skončil jednoznačným víťazstvom na body pre Lesnara.

slovakia

left justify in out

Lenže v predzápasových vzorkách Lesnara našli zakázané látky, ale výsledky týchto testov vyšli najavo až po zápase. Lesnar momentálne čaká na rozhodnutie USADA a Nevadskej Atletickej komisie. Za zápas zinkasoval 2,5 milióna dolárov. UFC by mu mohlo udeliť trest ale zatiaľ to nespravilo.

Hunt má dva hlavné ciele: chce aby mal v zmluve (a neskôr aj ostatní zápasníci) to, že keď jeho súpera prichytia pri užívaní zakázaných látok tak by jeho honorár pripadal jemu. Ďalej by chcel odškodné od UFC za nevhodné správanie voči nemu po zápase s Lesnarom.

Huntov právnik Denning nechápe prečo neboli hotové výsledky testov do zápasu. Druhá vec ktorá mu nejde do hlavy je, že zápasníkom robia prvé testy 4 mesiace pred zápasom, a Lesnar takéto testy nemal. Už sa stretli aj s právnikmi UFC, podľa jeho slov nenarazili na žiadne zatvorené dvere a komunikácia medzi nimi stále prebieha.

Hunt mal od tohto zápasu možnosť zmerať si sily s Juniorom Dos Santosom, ale nedohodli sa s vedením UFC. Už teraz chcel aby bolo v jeho zmluve zapísané, že ak prichytia jeho súpera pri používaní zakázaných látok tak jeho honorár je automaticky jeho. UFC k tomuto nepristúpilo tak sa zápas zrušili.

Hunt je naštvaný kvôli tomu, že toto bola už jeho tretia prehra proti takému súperovi ktorého neskôr prichytili s negatívnym testom. Pred Lesnarom to bol Frank Mir a pred ním Antonio Silva. Podľa Hunta je nepochopiteľné, že Lesnar berie zakázané látky a potom zoberie taký veľký balík peňazí akoby nič.

Podľa Huntovho právnika bol jeho klient známy tým, že nikdy nemal problém s nikým zápasiť! Nastúpil jednoducho proti každému súperovi. Tieto prehry ktoré zažil v lepšom prípade anulujú ale na kariéru Hunta budú mať negatívny vplyv a celkovo aj na jeho imidž.

Momentálne Hunt aj s Denningom čakajú na rozhodnutie USADA a Nevadskej Atletickej komisie a až potom sa rozhodnú aké právne kroky podniknú ďalej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies