Igor Matovič z karantény upozornil na nový tvrdý krok Sebastiana Kurza

NETKY.SK • 18 December 2020, 22:14 • 2 min
Igor Matovič z karantény upozornil na nový tvrdý krok Sebastiana Kurza

Tretí najvyšší ústavný činiteľ je presvedčený, že aj príklad Rakúska ukazuje, že dobrovoľnosť testovania nefunguje.

slovakia

left justify in out

Premiér Igor Matovič, ktorý je pozitívny na COVID-19, sa na sociálnej sieti vyjadril aj k aktuálnej situácii v Rakúsku. „To nie je možné... len čo odídem do karantény, svet sa na hlavu postaví a už nič neplatí,“ napísal s tým, že susední Rakúšania idú plošne a povinne testovať začiatkom nového roka. „A ten, kto nepôjde na test, bude musieť zostať týždeň v karanténe?!“ napísal Matovič.

 

Vysvetlil tým, že ani podľa neho príliš nefunguje, ak je testovanie dobrovoľné. „To bolo rečí a nenávisti - vidíš Matovič, Rakušania dôverujú ľuďom a testovanie bude dobrovoľné ... áno aj bolo - prvé kolo a bohužiaľ aj v Rakúsku zistili, že dobrovoľné testovanie nefunguje, lebo veľa stojí a prišlo len 20% ľudí,“ vysvetlil premiér s tým, že cesta k zachyteniu infekčných je len vtedy, ak príde veľké množstvo.

 

 

„To nemôže byť o testovaní len tej uvedomelej a zodpovednej časti spoločnosti,“ napísal s tým, že aj politik má na výber cynický populizmus, alebo „nepopulárne riešenie s vedomím, že mu to ublíži, ale zachráni životy“.

 

Líder OĽaNO sa teší, že rakúsky kancelár urobil toto rozhodnutie. Nazdáva sa, že ak by sme aj my boli tvrdší, mali by sme normálnejšie vianočné sviatky. „My sme sa však vybrali inou cestou. Cestou hecovania nenávisti voči mne, opatreniam a priam hysterického boja voči povinnému plošnému testovaniu, t.j. lockdownu len pre tých, čo na teste neboli,“ doplnil premiér s tým, že sa dotkol aj medializovaného neúspešného nakupovania testov.

 

Matovič je smutný, že teraz nasledujú týždne lockdownu s pokazenými Vianocami. Nesmierne ho mrzia ho „najmä tisícky úplne zbytočných úmrtí úplne nevinných ľudí - tých najslabších v tejto chvíli - starých a chorých“.

 

Predseda vlády sa poďakoval všetkým zodpovedným, ktorí mu v politickom zápase porozumeli a pomáhali. „Verím, že tým ostatným otvorí zbytočné utrpenie najbližších týždňov konečne oči ... a cynickí politickí populisti pri tých tisíckach mŕtvych konečne zmĺknu,“ uzavrel líder slovenskej exekutívy. Dezinfekčné gély a rúška si môžete kúpiť na shop.netky.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies