Redaktorka Michaela Mihoková bola medzi pozvanými finalistami Roma Spirit 2022 na návšteve u prezidentky

NETKY.SK • 21 Apríl 2023, 12:00 • 2 min
Redaktorka Michaela Mihoková bola medzi pozvanými finalistami Roma Spirit 2022 na návšteve u prezidentky

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala v utorok 18. apríla 2023 finalistov a laureátov ocenení Roma Spirit, stalo sa tak prvý krát od založenia projektu. Medzi pozvanými bola aj naša redaktorka Michaela Mihoková, finalistka Roma Spirit 2022 v kategórii osobnosť.

slovakia

left justify in out

Projekt Roma Spirit vytvára už od roku 2009 multidisciplinárny priestor na podporu sociálnej súdržnosti, rozvoja interkultúrneho dialógu a elimináciu akýchkoľvek prejavov intolerancie. Záštitu nad podujatím prevzala prezidentka Slovenskej republiky, Zuzana Čaputová, ktorá sa rozhodla pri príležitosti vlaňajšieho 14. ročníka projektu Roma Spirit, pozvať do prezidentského paláca laureátov tohto ocenenia.

 

img

 

Sme nesmierne hrdí, že medzi pozvanými bola aj naša redaktorka, spisovateľka, finalistka projektu Roma Spirit 2022 a predovšetkým inšpiratívna osobnosť Michaela Mihoková. Ako uviedla, s prezidentkou sa mimo formálnej časti bližšie rozprávali aj o tom ako vnímajú súčasnú spoločnosť, či pozorujú zlepšenie, alebo naopak zhoršenie v spojení s otázkami rómskej problematiky a povzbudila ich do ďalšej práce.

 

img

 

Michaela prišla o zrak ako trojročná, no ani jej zrakový hendikep ju neodradil od toho čo miluje, a to je písanie. Počas svojho vysokoškolského štúdia v roku 2017 vydala svoj prvý román s názvom Poškvrnená, v tom istom roku vyšla kniha s názvom Nevidím zlo, na ktorej je Michaela spoluautorom. O rok neskôr vydala román s názvom Všetci sme cigáni a v roku 2021 román Nádej zomiera na jeseň.

 

img

 

Za redakciu Netky.sk chceme redaktorke a spisovateľke Michaele Mihokovej zaželať veľa úspechov do budúceho, nielen spisovateľského, života. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies