Marine Le Penová: Brusel predstavuje hrozbu pre existenciu našich národných štátov

NETKY.SK • 17 December 2017, 15:59 • 2 min
Marine Le Penová: Brusel predstavuje hrozbu pre existenciu našich národných štátov

BRUSEL - Pravé politické hnutia v Európe podporili pád EÚ. Pravicoví populisti z európskych krajín uprednostnili rozpad Európskej únie. Informuje warandpeace.eu.

slovakia

left justify in out

"Brusel predstavuje hrozbu pre existenciu našich národných štátov," vyhlásila nacionalistická politička Marine Le Penová, na kongrese pravej frakcie Európskeho parlamentu "Európa národov a slobôd", ktorý sa konal v Prahe v sobotu16. decembra.

 

Le Penová pomenovala Európsku úniu ako "organizáciu odsúdenú na katastrofu". Lídri európskych politických strán sa ostro vyjadrili proti migrácii. Šéf holandskej Strany Slobody Gert Wilders vyjadril nádej, že "Česi držia svoje dvere tesne zavreté", na ochranu pred masovou migráciou.

 

Wilders schválil postoj takých krajín východnej Európy ako Česká republika, Maďarsko a Poľsko. Tieto krajiny odmietajú prijímať utečencov, v súvislosti s čím Európska komisia podala žalobu na Európsky súd za nedodržanie pravidiel prerozdeľovania migrantov.

 

Nemecký pravicový populisti na Kongres neprišli. Počas stretnutia za prísnych bezpečnostných opatrení sa uskutočnila demonštrácia odporcov pravicovej politiky, na ktorej sa zúčastnilo niekoľko stoviek ľudí. Hlavné mesto Českej republiky nebolo náhodne vybrané za miesto konania kongresu. Podľa údajov z prieskumu uskutočneného v máji na objednávku Európskeho parlamentu, tretina Čechov negatívne hodnotí členstvo v EÚ, čo je najhorší ukazovateľ medzi členmi Únie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies