Rozprávkový ranč Michaela Jacksona nechce po šokujúcom dokumente nikto

NETKY.SK • 5 Február 2019, 14:20 • 2 min
Rozprávkový ranč Michaela Jacksona nechce po šokujúcom dokumente nikto

LOS OLIVOS - Už štyri roky je na predaj ranč zosnulého speváka Michaela Jacksona († 50). Rozľahlé panstvo, ktoré popová hviezda pomenovala po rozprávkovej Krajine Nekrajine, však stále nemá záujemcov.

slovakia

left justify in out

Predajcovia dokonca museli ustúpiť a ranč zlacnili, ale napriek tomu nikto o pozemok, kde sa kedysi prechádzala popová hviezda, nejaví záujem. Posledné zábery z panstva sú žalostné. Ranč každým dňom viac a viac chátra.

 

Na ranči, ktorý sa nachádza v Los Olivos v Kalifornii, sa konala svadba herečky Elizabeth Taylor († 79) a Larryho Fotenskeho v roku 1991.

 

Navyše toto rozľahlé panstvo vlastnila popová hviezda Michael Jackson, ktorý ho pomenoval Neverland, teda Krajina Nekrajina z rozprávky o Petrovi Panovi.

 

 

Michael Jackson panstvo kúpil v roku 1978 za 19,5 miliónov dolárov a pozemok, ktorý bol postavený vo francúzsko-normandskom štýle, naozaj premenil v rozprávkový svet.

 

Kvetinové vence s nápisom Neverland viseli na obrej bráne, vchod hlavnej budovy predstavovala vlaková stanica s obrími kvetinovými hodinami. Nechýbal tam zábavný park, zoo či tenisový kurt.

 

 

Avšak od doby, kedy to na ranči s rozlohou 8 000 metrov štvorcových žilo životom, ubehlo veľa času. Zábavný park a zoo už dávno na pozemku neobjavíte. Zachované však zostali legendárne hodiny a nápisy Neverland. K dispozícii je stále aj obrovská kinosála, ktorú navrhol sám Jackson.

 

 

V roku 2015 spoločnosť Sotherby's ponúkla obrí pozemok na predaj. Vtedy bol za 100 miliónov dolárov, avšak nikto o neho nejavil záujem. Spoločnosť zrejme stavila na to, že pozemok po legendárnom hudobníkovi pôjde na dračku. Avšak napriek tomu, že po ranči sa prechádzal rad celebrít, potencionálneho kupcu zrejme odrádzala jeho tienistá minulosť. Na pozemku totiž malo údajne dochádzať k zneužívaniu detí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

• • Cutie pie 😍 • #Michaeljackson #mj #mjj #neverland •

Príspevok, ktorý zdieľa ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Michaels Neverland☼ (@neverland.ranch),

 

Obvineniam spevák čelil v roku 2005. Spoločnosť, ktorá Neverland predáva pod menom Sycamore Valley Ranch (Ranč v údolí Sykamor), teda výrazne zlacnela a ranč sa rozhodla ponúknuť za cenu 67 miliónov dolárov. Ale ani zníženie ceny nepomohlo.

 

Ranč sa zrejme nového majiteľa ani v blízkej dobe nedočká. Ameriku totiž šokoval dokument Leaving Neverland, ktorý bol uvedený na festivale Sundance. V kontroverznom dokumente vystupujú údajne obete Michaela Jacksona, ktoré mal legendárny spevák zneužívať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies