AKTUALIZOVANÉ Spevák skupiny The Prodigy si vzal život, potvrdili zvyšní členovia

NETKY.SK • 4 Marec 2019, 13:12 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Spevák skupiny The Prodigy si vzal život, potvrdili zvyšní členovia

DUNMOW - Frontmana britskej elektronickej skupiny The Prodigy Keitha Flinta, ktorý mal 49 rokov, našli v pondelok mŕtveho v jeho dome v grófstve Essex. Na základe predbežného vyšetrovania polícia uviedla, že hudobník spáchal samovraždu. Informuje o tom časopis New Musical Express (NME).

slovakia

left justify in out

"Štyridsaťdeväťročný muž bol vyhlásený na mieste za mŕtveho. Jeho najbližší príbuzní boli informovaní," uviedla tamojšia polícia. "Smrť nevyšetrujeme ako podozrivú."

 

Na miesto vyrazila aj záchranka, ale nemohla už nič urobiť.

 

"S ohromným šokom a zármutkom potvrdzujeme smrť nášho brata a najlepšieho priateľa Keitha Flinta. Bol to skutočný priekopník, inovátor a legenda. Navždy nám bude chýbať. Ďakujeme za rešpektovanie súkromia všetkých, ktorých sa o týka," uviedli zvyšní dvaja členovia skupiny - Liam Howlett a Maxim - vo vyhlásení.

 

Howlett na sociálnej sieti Instagram dodal: "Tieto správy sú pravdivé. Nemôžem uveriť, že to hovorím, ale náš brat Keith si počas uplynulého víkendu zobral život. Som otrasený, nesmierne nahnevaný a mám zlomené srdce."

 

 

Legendárna zostava

 

Skupina Prodigy vznikla v roku 1990 v Anglicku. Vypracovala sa na jednu z najznámejších elektronických skupín sveta a navyše si originalitou svojho zvuku a priamočiarou chytľavosťou niektorých hitov získala aj publikum, ktoré elektroniku nikdy nepočúvalo.

 

"Boli sme veľmi odhodlaní, aby bol zvuk skupiny charakteristický nulovým kompromisom. Chceli sme byť protikladom dídžejskej scény a bolo to dosť brutálne," povedal v roku 2015 Flint pre tlačovú agentúru AFP.

 

Flint bol známy aj divokým imidžom, pomaľovanou tvárou a bláznivým účesom.

 

img

Keith Flint. Zdroj: Twitter

 

K najväčším hitom Prodigy patria single: Smack My Bitch Up, Breathe, Out Of Space, Voodoo People či Firestarter. Na Slovensku boli niekoľkokrát a taktiež na festivale Pohoda. Napodledy sa predstavili na festivale Bažant Pohoda v roku 2016.

 

img

Britská kapela The Prodigy vystúpila 17. júla 2005 prvýkrát na hudobnom festivale Bažant Pohoda 2005 v Trenčíne. Na snímke Keith Flint (vľavo) a Maxim Reality. Následne sa na festivale objavili ešte niekoľkokrát. Zdroj: TASR

 

Prvý album Experience (1992) je dodnes zásadným míľnikov v histórii elektronickej hudby. Priniesol okrem iného aj skladbu Out of Space, založenú na nápade starého jamajského reggae harcovníka Maxa Romea (originál sa volal I Chase the Devil).

 

Nasledovala doska Music for the Jilted Generation (1994) s hitom Voodoo People a The Fat of the Land (1997) s preslávenými singlami Smack My Bitch Up, Breathe a Firestarter. Po dlhšej pauze potom prišla ešte LP Always Outnumbered, Never Outgunned (2004) a Invaders Must Die (2009).

 

 

Flint, ktorý sa oženil s Japonkou Mayumi Kai, sa podľa britských médií v posledných rokoch stiahol do súkromia a žil na vidieku v Essexe. Pred desiatimi rokmi tvrdil, že už nepije a neberie drogy.

 

 

V súčasnosti ale stále koncertoval a plánoval turné po USA a Európe.

 

Mnohí umelci považovali Keitha Flinta za skromného človeka. "Keith bol jedným z najimpozantnejších a najpokornejších ľudí na tejto zemi," uviedol hudobník René LaVice na svojom Instagrame.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies