Mariah Carey udelia GLAAD Ally Award

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 13:39 • 2 min
Mariah Carey udelia GLAAD Ally Award

BRATISLAVA - Organizácia pre monitorovanie obrazu gejov a lesieb v médiách (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation - GLAAD) ocení americkú speváčku Mariah Carey.

slovakia

left justify in out

Interpretka si prevezme Ally Award udeľovanú umelcom, ktorí svojím pôsobením podporujú a presadzujú rovnoprávnosť homosexuálnych, bisexuálnych a transrodových ľudí. Pripojí sa tak k osobnostiam ako napríklad Cher, Janet Jackson, Russell Simmons, Elizabeth Taylor a Patti LaBelle, ktorým špeciálne ocenenie GLAAD udelila v minulosti.


"Mariah Carey cez jej hudbu a otvorenú podporu inšpirovala nespočetné množstvo LGBT fanúšikov na celom svete. Je dlhodobou spojenkyňou a priateľkou LGBT komunity, ktorá neúnavne pracovala na tom, aby sa prijatie a začlenenie posunulo vopred," uviedla v stanovisku pre magazín The Hollywood Reporter prezidentka a výkonná riaditeľka organizácie Sarah Kate Ellis.

 

Ocenenie speváčke odovzdajú 14. mája v newyorskom hoteli Waldorf Astoria počas druhého ceremoniálu k dvadsiatemu siedmemu ročníku GLAAD Media Awards. Vtedy si prevezme cenu aj herec Robert De Niro, ktorému udelia Excellence in Media Award. Moderátorkou podujatia bude Laverne Cox.


Mariah Carey pôsobí na hudobnej scéne od konca 80. rokov minulého storočia. Debutový, eponymný album vydala v roku 1990. V máji 2014 uviedla na trh štrnástu štúdiovku Me. I Am Mariah... The Elusive Chanteuse. Na celom svete predala viac ako 200 miliónov kópií albumov.

 

Získala 32 Billboard Music Awards, desať American Music Awards či päť cien Grammy. Zahrala si napríklad v snímkach Stať sa hviezdou (2001), Tennessee (2008), Precious (2009) či Komorník (2013) alebo v roku 2002 v jednej epizóde seriálu Ally McBealová (1997 - 2002). Od augusta 2015 má hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies