Marcel Haščák velí pred Francúzskom: "Musíme vyhrať"

NETKY.SK • 10 Máj 2018, 06:00 • 2 min
Marcel Haščák velí pred Francúzskom: "Musíme vyhrať"

KODAŇ - Slovenskí hokejisti sa dnes o 16.15 h stretnú v A-skupine na MS v Kodani s dobre známym súperom. Práve proti Francúzom si zahrali v generálke na šampionát, prvý duel zvládli s prehľadom 4:0, no v druhom ťahali za kratší koniec a prehrali 2:3. Ak chcú v Dánsku pomýšľať na postup do štvrťfinále, musia "galského kohúta" jednoznačne zdolať.

slovakia

left justify in out

V prvom prípravnom zápase na štadióne v Nitre to bola jasná záležitosť Slovákov, dva góly vtedy strelil Marcel Haščák, po jednom pridali Dávid Bondra a Tomáš Jurčo. "Odohrali sme veľmi dobrý zápas, podali sme zatiaľ náš najlepší výkon v príprave. Všetky štyri formácie hrali výborne. Čo sa týka Marcela Haščáka, odohral skvelý zápas, extrémne dobre si rozumel s Martinom Bakošom," pochvaľoval si vtedy reprezentačný tréner Craig Ramsay.

 

Odveta však už mala iný priebeh, podpísala sa pod to aj únava, keďže to bol už tretí zápas Slovákov v priebehu štyroch dní. Tí síce viedli 1:0 i 2:1, no záver nezvládli a v 58. minúte inkasovali rozhodujúci gól z hokejky Damiena Fleuryho. "Nechcem sa vyhovárať, ale dohrávali sme na deviatich útočníkov a už toho bolo dosť. Príprava bola dlhá, ale prvé dve tretiny sme boli vyrovnaným až lepším mužstvom," komentoval výkon v generálke útočník Martin Bakoš.

 

Francúzi pricestovali na šampionát s takmer rovnakým kádrom, s akým sa predstavili v závere prípravy a príliš by nemali meniť ani taktiku. "Pokiaľ viem, mali by mať takmer tú istú zostavu, nemali by tam mať nejaké veľké zmeny. Poznáme ich, vieme, čo budú hrať, takže je v tom výhoda. No takú istú majú aj oni," povedal o najbližšom súperovi obranca Martin Fehérváry.

 

"Dnes si musíme dobre oddýchnuť, pripraviť sa na nich a vyhrať, nič iné nám nezostáva. Nemôžeme nič vymýšľať. Hrali sme s nimi v príprave, taktiku asi určite nebudú veľmi meniť, no toto sú majstrovstvá sveta a to je niečo úplne iné," upozornil útočník Marcel Haščák.

 

Francúzsku ofenzívu ťahá najmä prvý útok Stephane da Costa, Fleury a Anthony Rech. V úvodných troch dueloch nazbieral najviac bodov práve S. da Costa, ktorý zaznamenal jeden gól a dve asistencie. Dvojbodoví sú Fleury, Jordann Perret a Kevin Hecquefeuille. Francúzi majú po troch vystúpeniach v Royal Arena na konte tri body za triumf nad Bieloruskom 6:2, okrem toho podľahli Švédom 0:4 a Rusom vysoko 0:7.

 

So Slovákmi majú jasne negatívnu bilanciu. Reprezentanti spod Tatier zvíťazili v 22 z 31 zápasov, v troch sa zrodila remíza a v šiestich ťahali za kratší koniec. Aj gólová bilancia je jasne v ich prospech 133:57. Naposledy sa stretli v spomínanom prípravnom dvojzápase, na MS to bolo v roku 2016 v Petrohrade, keď Francúzov zdolali vysoko 5:1. Pre Slovákov to bola posledná výhra v riadnom hracom čase na MS až do utorňajšieho triumfu nad Rakúskom. O góly sa vtedy postarali súčasný kapitán Andrej Sekera, Dominik Graňák, Martin Bakoš, Christián Jaroš a ako jediný, ktorý nefiguruje v kádri v Kodani, Libor Hudáček.

 

Slováci by mali nastúpiť v rovnakej zostave ako proti Rakúsku. V stredu mal menšie ťažkosti s virózou kapitán Andrej Sekera a chýbal na tréningu. V poriadku je už Marek Čiliak, po jednodňovej pauze opäť zaberal naplno. Obaja pravdepodobne budú k dispozícii.

 

predpokladané zostavy:

 

Slovensko: Čiliak/Rybár – Čajkovský, Sekera, Graňák, Ďaloga, Jaroš, Fehérváry, Grman, Jánošík – Jurčo, Krištof, Nagy – Haščák, Hovorka, Bakoš – Svitana, Buc, Bondra – Cingel, Marcinko, Kudrna

 

Francúzsko: Quemener/Hardy - Manavian, Gallet, Hecquefeuille, Chakiachvili, Thiry, Raux - S. Da Costa, Fleury, Rech - Guttig, T. Da Costa, Treille - Claireaux, Douay, Texier – Bouvet, Leclerc, Ritz – Perret

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies