Maradona mal rád Che Guevaru a večný odpočinok chcel mať ako Lenin

NETKY.SK • 27 November 2020, 17:00 • 2 min
Maradona mal rád Che Guevaru a večný odpočinok chcel mať ako Lenin

Argentínsky novinár, Martin Arevalo, ktorého slová cituje miestna športová televízia TyC Sports, informoval, ikona svetového futbalu sa chcela v istej veci podobať po smrti Leninovi.

slovakia

left justify in out

Diego Armando Maradona je nespornou ikonou argentínskej športovej scény, ale aj celosvetovo najpopulárnejšieho športu. A tak jeho fotografie, najmä tie ikonické, napríklad s tzv. Božou rukou, budú aj naďalej témou rôznych športových suvenírov. Podobne, ako sa ikonickou stala fotografia jeho argentínskeho spolurodáka - lekára a revolucionára Che Guevaru, ktorého Maradona uznával.

 

 

Legendárna fotografia Ernesta “Che“ Guevaru, ktorého zvečnil fotograf Alberto Korda, dotvárala aj telo slávneho futbalistu, ktorý si argentínsko-kubánskeho revolucionára nechal vytetovať na pravé plece. A podľa informácií od novinára Martina Arevalou bolo Maradonovou poslednou vôľou, aby bol na pochovaný podobne ako vodca Veľkej októbrovej socialistickej revolúcie Vladimír Iljič Lenin.

 

Prial si teda, teda aby jeho telo bolo zabalzamované. Ako vo svojom článku pripomína poľský portál sport.pl, tak agentúra Reuters skonštatovala, že podobne sú v Argentíne pochovaní aj prezident Juan Peron a jeho manželka Eva.

 

 

No rodina túto žiadosť Maradonu, ktorá sa mala nachádzať v poslednej vôli, nesplnila. Diego Armando Maradona je už pochovaný na predmestí argentínskej metropoly vedľa svojich rodičov. Novinár opísal, že bývalého futbalistu Neapola či argentínskej reprezentácie trápilo, keď videl trpieť chorobou iných, napríklad trénera Carlosa Bilardou.

 

„Proste mu prišlo zle, keď videl, ako jeho kolegovia koketujú so smrťou. Preto v určitom okamihu, pred niekoľkými mesiacmi počas lockdownu, prišiel s myšlienkou zabalzamovať svoje telo. Tak, aby po smrti zostalo s nami navždy,“ vysvetli novinár Arevalo, ktorého cituje poľský portál. Prečítajte si, ako futbalový svet spojila smrť legendy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies