Prispejte k zmene a pridajte sa k ľuďom nakupujúcim čapovanú drogériu!

NETKY.SK • 8 Február 2019, 13:15 • 2 min
Prispejte k zmene a pridajte sa k ľuďom nakupujúcim čapovanú drogériu!

Počuli ste už o čapovanej drogérii? Aj toto je jedna z možností, ako môžete vziať pomoč životnému prostrediu do vlastných rúk!

slovakia

left justify in out

Plasty, plasty, plasty. Problém, s ktorým sa ľudstvo momentálne veľmi intenzívne pasuje. Príroda je nimi zamorená, našli ich dokonca už aj v Mariánskej priekope, teda v 11 kilometrovej hĺbke pod hladinou oceánu. A nielen tam. Nevedomky ich prijímame v znečistenej vode už aj my. Alarmujúce však?  Začnime teda od seba a prispejme k zmene.

 

Uvedomili ste si niekedy, koľko odpadu vyprodukujete? Separovanie vždy nestačí, ideálnejšie by bolo postupne v zmysle iniciatívy Zero Waste znižovať množstvo toho, čo vyhadzujeme. Ako na to? Okrem iného by pomôcť mohlo aj prejsť na čapovanú drogériu.

 

Predajne s týmto druhom sortimentu sa veľmi rýchlo rozširujú po celom Slovensku. Nájdeme ich už naozaj v mnohých väčších alebo menších mestách. Stačí, ak sem prídete s vlastnou nádobou, prípadne, ak takú nemáte k dispozícii, môžete si tu nejakú zakúpiť a potom si už len vyberiete zo širokej ponuky čistiacich či pracích prostriedkov, prípadne kozmetiky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Čapovaná drogéria v centre Žiliny Načapujte si do vlastnej fľaše*! Alebo si môžete jednorázovo kúpiť fľašu u nás, a opakovane si ju nosiť. #ecoterrazilina #ecoterra #ecobolle #biolu #capovanakozmetika #capovanadrogeria #biokozmetika #bezobalu #bezodpadu #zerowastelifestyle #zerowastesk #zerowasteshopping #zerowaste #biodrogeria #bio #eko #ekologicky #drogeria #kozmetika #prirodnakozmetika #niejenamtojedno * veľmi radi naplníme Vami prinesenú fľašu: z bezpečnostných dôvodov však nemôžeme čapovať do nápojových fliaš. Môžete si priniesť fľašu od drogérie či kozmetiky alebo napríklad dózy od čistiacich prostriedkov.

Príspevok, ktorý zdieľa Ecoterra Žilina (@ecoterrazilina),

Aké sú výhody takéhoto nákupu? V prvom rade šetríte prírodu, pretože ju nezaťažujete zbytočnými obalmi týchto prípravkov. Do jedinej fľaše si môžete chodiť neobmedzene „čapovať“ ľubovoľné množstvo drogérie. Druhou výhodou je úspora financií. Keďže tieto produkty nepotrebujú špeciálnu reklamu, sú v porovnaní s komerčnými lacnejšie. V neposlednom rade treba spomenúť, že takéto čistiace prostriedky a kozmetika sú vyrábané s ohľadom na životné prostredie, teda obsahujú prírodné zložky, ktoré sa môžu prirodzene odbúravať. Nejde teda o žiadnu agresívnu chémiu. Tým chránite nielen životné prostredie, ale aj svoje telo.

 

 

Nie je to nič zložité. Stačí si zistiť, kde sa najbližšie k vám podobný EKO obchodík nachádza a z času na čas (podľa potreby) ho navštíviť s prázdnymi nádobami. Nemusíte sa pritom obávať, že by takéto produkty nespĺňali vaše kritéria, čo sa vône alebo kvality týka. Ide o drogériu vyrábanú tak, aby sa na prvý pohľad nijako nelíšila od tej, ktorú sme naučení používať. Jediný rozdiel je ten, že svojím dielikom zasa o niečo odľahčíme našu Zem.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies