Malajzijské lietadlo mohli zostreliť Ukrajinci počas cvičenia!

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 14:03 • 2 min
Malajzijské lietadlo mohli zostreliť Ukrajinci počas cvičenia!

MOSKVA - Príčinou zostrelenia malajzijského lietadla mohol byť omyl počas cvičenia ukrajinskej protivzdušnej obrany. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na zdroj z bezpečnostných zložiek Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

"Dňa 17. júla veliaci dôstojník 156. protilietadlového pluku dostal nariadenie vykonať cvičenie bojových posádok s cieľom podpory pozemných vojsk na predmestí Donecka, čo si vyžadovalo nasadenie vojakov a vykonanie rutinného sledovania a ničenia cieľov raketami Buk-M1," povedal zdroj. Skutočné odpálenie rakiet však podľa neho nebolo súčasťou cvičenia.

 

Na cvičení sa podľa zdroja zúčastnili aj dve bojové lietadlá Su-25. Je pravdepodobné, že v určitom okamihu sa prekryli dráhy letov jedného stroja Su-25 a malajzijského boeingu. Systém si automaticky vybral väčší cieľ. Avšak dôvod neoprávneného odpálenia rakety zdroj nevedel uviesť.

 

"Touto otázkou sa zaoberajú príslušníci SBU (Ukrajinskej bezpečnostnej služby), ktorí okolo 21.30 h vzali so sebou veliteľa batérie s posádkou," dodal.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies