Majstrami SR v chôdzi na 20 km Spevák a Gáliková

NETKY.SK • 6 Október 2014, 11:03 • 2 min
Majstrami SR v chôdzi na 20 km Spevák a Gáliková

DUBNICA NAD VÁHOM - Patrik Spevák a Mária Gáliková sa v nedeľu v Dubnici nad Váhom stali majstrami Slovenska v chôdzi na 20 km.

slovakia

left justify in out

Preteky sa napokon pre technické problémy neuskutočnili na cestnom okruhu v okolí Mestského štadióna v Dubnici nad Váhom, ale priamo na ňom. 

 

Pri neúčasti najlepšieho slovenského mužského tria Matej Tóth, Dušan Majdán, Anton Kučmín si Spevák (VŠC Dukla Banská Bystrica) vybojoval svoj premiérový titul na dvadsiatke pred Milanom Rízekom a vekom ešte juniorom Miroslavom Úradníkom, ktorý túto trať absolvoval prvý raz. 

 

Medzi ženami dopochodovala za slovenskou rekordérkou Gálikovou na druhom mieste Mária Czaková (obe VŠC Dukla Banská Bystrica) a tretia bola Monika Hornáková. 

 

"Mužská špička chýbala, keďže medailista z majstrovstiev Európy Matej Tóth už pre zranenie ukončil sezónu, Anton Kučmín je na antibiotikách a Dušan Majdán sa musel zúčastniť na akcii ministerstva obrany v Budapešti. Je však potešiteľné, že mužský víťaz Spevák aj tretia v kategórii žien Hornáková dosiahli lepšie časy ako sú stanovené limity na budúcoročné majstrovstvá Európy do 23 rokov," informoval šéftréner chodcov SR Roman Benčík. 

Chôdza na 20 km - M-SR (Dubnica nad Váhom) - výsledky: 

Muži: 1. Patrik Spevák (VŠC Dukla Banská Bystrica) 1:28:53,6 h, 2. Milan Rízek (Atletika SK Skalica) 1:33:03,3, 3. Miroslav Úradník (VŠC Dukla Banská Bystrica) 1:36:05,1. 

Ženy: 1. Mária Gáliková 1:38:23,3 2. Mária Czaková (obe VŠC Dukla Banská Bystrica) 1:44:03,6, 3. Monika Hornáková (AK Spartak Dubnica n./V.) 1:45:46,9. 

Družstvá: 1. VŠC Dukla Banská Bystrica (Gáliková, Czaková, Piliarová), 2. Ak Bacúch (Čubaňová, Lucia a Dáša Škantárové).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies