Majitelia akcií VW chcú odškodnenie za pokles ich hodnoty

NETKY.SK • 18 Január 2016, 16:28 • 2 min
Majitelia akcií VW chcú odškodnenie za pokles ich hodnoty

FRANKFURT - Desiatky majiteľov akcií spoločnosti Volkswagen plánujú automobilku zažalovať na nemeckom súde v snahe získať odškodnenie za prudké oslabenie akcií v dôsledku emisného škandálu firmy.

slovakia

left justify in out

Právna firma Nieding + Barth v pondelok uviedla, že sa tento týždeň obráti na regionálny súd v Brunswicku a bude žiadať stovky miliónov eur odškodného v mene 66 inštitucionálnych investorov z USA a Veľkej Británii. Firma Nieding + Barth konštatovala, že VW si bol vedomý porušenia pravidiel o emisiách dieselových motorov pred tým, ako sa prvýkrát k tejto téme v septembri minulého roka vyjadril, a mal verejnosť informovať skôr.


Akcie Volkswagenu stratili takmer tretinu svojej hodnoty, čiže celkovo zlacneli o približne 22 mld. eur odvtedy, ako firma v septembri minulého roka priznala, že zavádzala americký regulačný úrad v súvislosti s emisiami. VW, ktorý správu o chystanom podaní žaloby odmietol komentovať, čelí právnym krokom na niekoľkých frontoch. Očakáva sa, že americkí majitelia vozidiel s vyššími emisiami, ako výrobca uvádzal, budú žiadať ako odškodné miliardy dolárov. Ministerstvo spravodlivosti USA zažalovalo VW pre porušenie zákona o ochrane ovzdušia a žiada kompenzáciu do sumy 46 mld. USD.

(1 EUR = 1,0892 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies