Maďarský občan, ktorý bojoval na strane Doneckej republiky dostal dva roky podmienečne

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 17:21 • 2 min
Maďarský občan, ktorý bojoval na strane Doneckej republiky dostal dva roky podmienečne

DONECK - Je to prvý verdikt maďarského súdu v takomto prípade, kedy občan Maďarska, ktorý bojoval na strane Doneckej národnej republiky bol odsúdený na dva roky väzenia podmienečne. Informuje NTV.ru.

slovakia

left justify in out

Predovšetkým sa uvádza, že súd mesta Szekszard v Maďarsku, v utorok 3. apríla, uznal 43-ročného Christiana L. za vinného zo "zakázanej asociácie s ozbrojenou skupinou, zúčastňujúcou sa na ozbrojených konfliktoch" a odsúdil ho na podmienečný dvojročný trest.

     

Ako bolo uvedené, Christian L. bol zadržaný minulý rok na letisku v Budapešti, kam sa vrátil po tom, ako sa podieľal na bojových akciách proti ukrajinskej armáde na Donbase, na strane Doneckej národnej republiky.

     

Bývalý policajt vycestoval na územie Donbasu, kontrolovaným opolčencami, kde sa pripojil k ozbrojeným formáciam, píše sa v správe.

    

Pri vysvetlení mäkkého verdiktu sudca poznamenal, že takýto trestný čin sa v Maďarsku posudzuje po prvýkrát a odsúdený nevedel o tom, že porušil maďarské zákony. Podľa maďarskej legislatívy sú skupiny opolčencov na Donbase považované za nezákonné ozbrojené formácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies