Maďarsko: Svedkovia tvrdia, že Slovák Jozef Roháč bol v čase vraždy v SR

NETKY.SK • 7 Január 2014, 18:54 • 2 min
Maďarsko: Svedkovia tvrdia, že Slovák Jozef Roháč bol v čase vraždy v SR

BUDAPEŠŤ - Slovák Jozef Roháč, obvinený z vraždy maďarského podnikateľa Jánosa Fenyöa z roku 1998, bol v čase spáchania zločinu v Bratislave. Podľa agentúry MTI to dnes pred budapeštianskym súdom vyhlásili dvaja svedkovia obhajoby.

slovakia

left justify in out

Na Súde hlavného mesta vypovedal brat Jozefa Roháča a jeho kamarát - kamionista. Obvinený už v dávnejšej výpovedi uviedol, že v čase vraždy bol na Slovensku, kde sa o vražde Fenyöa dozvedel z televízie. Podľa vyjadrenia brata obvineného Jozef Roháča nemá s vraždou nič spoločné. Údajne cestovali spolu do Bratislavy, kde sa Jozef mal stretnúť s advokátom. Potom si sadli do kaviarne, kde sa z televízie dozvedeli, že v Budapešti na ulici zastrelili muža. Rovnako vypovedal aj kamionista, ako aj neprítomný tretí svedok, ktorého písomnú výpoveď prečítali.

Trojica svedkov, ktorá svedčila z iniciatívy obhajoby, ďalej tvrdila, že predpokladaný tretí páchateľ Jozef H. - ktorý sa nachádza na neznámom mieste a podľa niektorých informácií je dokonca mŕtvy - sa niekoľko dní po vražde stretol v kaviarni v Leviciach s Jozefom Roháčom. Povedal mu pritom, že má veľký problém v Maďarsku. Podľa svedkov z kaviarne Jozef H. odišiel v sprievode členov dunajskostredského gangu pápayovcov, odvtedy ho nevideli. Svedkovia tiež vyhlásili, že druhý obvinený Slovák v tejto kauze Ladislav T. nemá vodičský preukaz a nevie šoférovať. Podľa spisu obžaloby totiž práve on mal riadiť vozidlo páchateľov.

Súd dnes oboznámil účastníkov konania s verdiktom Odvolacieho súdu hlavného mesta, ktorý nariadil súdu pokračovať aj v pojednávaní bodu obžaloby týkajúceho sa zneužitia streliva a zbrane. Predtým súd na prvom stupni vyhovel námietke obhajoby, že tento trestný čin je už premlčaný. Voči Jozefovi Roháčovi a jeho spoločníkovi Ladislavovi T. vzniesla Hlavná budapeštianska prokuratúra vlani 19. marca obvinenie z úkladnej vraždy a iných trestných činov. V úvode súdneho procesu 9. júla obaja obvinení Slováci svoju vinu popreli. Jozef Roháč odmietol pred súdom vypovedať. Ladislav T. zase tvrdil, že v čase vraždy niekoľko dní popíjal doma a kvôli bitke bol aj vo väzbe.

V zmysle obžaloby Jozef Roháč bol neznámou osobou požiadaný, aby zavraždil maďarského podnikateľa Jánosa Fenyöa. Obvinený mal následne 11. februára 1998 zastreliť Fenyöa, ktorý sedel vo svojom aute čakajúcom na križovatke. Jozef Roháč zadržali vo februári 2011 na Slovensku na základe európskeho zatykača vydaného v Maďarsku. Od 18. apríla 2011 je Jozef Roháč v maďarskej vyšetrovacej väzbe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies