VIDEO: V Česku pri výbuchu bytu sa zranilo 6 ľudí, jeden z nich je v kritickom stave. Údajne vybuchla varňa drog

NETKY.SK • 24 Február 2021, 10:34 • 2 min
VIDEO: V Česku pri výbuchu bytu sa zranilo 6 ľudí, jeden z nich je v kritickom stave. Údajne vybuchla varňa drog

OSTRAVA - V skorých ranných hodinách otriasol výbuch štvorposchodovým obytným domom v Ostrave-Hrabůvke. Zranenia utrpelo šesť ľudí, pričom jeden z nich je v kritickom stave v umelom spánku.

slovakia

left justify in out

Byt explodoval okolo tretej hodiny ráno a následne vypukol požiar. „Vzhľadom k udalosti museli opustiť byty desiatky ľudí, a to z troch vchodov bloku domu," informovala policajná hovorkyňa Soňa Štětínská.

Na mieste zasahovalo päť tímov záchranárov, ktorí ošetrili šesť ľudí. Päť z nich vo veku 60 až 86 rokov utrpelo ľahšie zranenia, jedného po intoxikácii dymom previezli do nemocnice. V kritickom stave po výbuchu skončil 37-ročný muž, ktorý utrpel popáleniny na polovici tela a momentálne sa nachádza v umelom spánku. „Zasahujúci lekár ho musel uviesť do umelého spánku, zaistiť dýchacie cesty a previesť na prístrojom riadenú ventiláciu. Po prvotnom ošetrení popálených plôch ho odovzdali tímu popáleninového centra FN Ostrava," uviedol hovorca záchranárov Lukáš Humpl.

 


"Ostatní obyvatelia javili známky akútnej stresovej reakcie. Boli ponechaní na mieste udalosti v starostlivosti interventky ZZS, ktorá im poskytla prvú psychickú pomoc," dodal.

 

Podľa neoficiálnych informácii explodovala varňa drog. Neoficiálne to portálu iDNES.cz povedalo niekoľko svedkov na mieste nešťastia. "Kedysi sa tam varili drogy, no netušil som, že sa v tom pokračuje. Vo vzduchu je cítiť chemický smrad," uviedol jeden z obyvateľov susedného vchodu.

 



Po ôsmej hodine boli podľa TN.cz policajti stále na mieste, kde zhromažďujú všetky informácie týkajúce sa výbuchu. „V tejto chvíli nie sú známe príčiny explózie. Prehliadka miesta bude možná až po vyjadrení statika," vysvetlila Štětínská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies