Maďarsko neuspelo, Slovensko môže mať Vinohradnícku oblasť Tokaj

NETKY.SK • 13 Február 2014, 15:28 • 2 min
Maďarsko neuspelo, Slovensko môže mať Vinohradnícku oblasť Tokaj

BUDAPEŠŤ - Európsky súdny dvor (ECJ) zamietol vo štvrtok odvolanie Maďarska voči jeho predchádzajúcemu rozhodnutiu povoliť zápis označenia Vinohradnícka oblasť Tokaj pre Slovensko v celoeurópskom elektronickom registri označení vín E-Bacchus.

slovakia

left justify in out

Maďarsko v tomto spore žiadalo o zrušenie spomínaného zápisu pre Slovensko. Poukazovalo na to, že pôvodne sa uvádzal iný výraz, a to Tokajská vinohradnícka oblasť.

Slovensko si totiž dalo zapísať do zoznamov akostných vín chránené označenie pôvodu Vinohradnícka oblasť Tokaj už v rokoch 2006 a 2007. Avšak v roku 2009 do elektronickej databázy Slovensko zapísalo už nie pôvodné ale iné označenie Tokajská vinohradnícka oblasť. Tento názov bol následne prenesený aj do registra E-Bacchus. Slovensko následne zaslalo komisii list, v ktorom ju žiadalo o zapísanie pôvodného označenia s tým, že Tokajská vinohradnícka oblasť bola do elektronickej databázy uvedená omylom. Komisia Slovensku vyhovela, túto zmenu však napadlo Maďarsko, ktoré žiadalo o zrušenie zápisu Vinohradnícka oblasť Tokaj pre Slovensko. 

Vinohradnícky región Tokaj sa nachádza ako na Slovensku, tak i v Maďarsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies