Meszároš po prehre s USA: Prídem domov a končím s tým

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 17:10 • 2 min
Meszároš po prehre s USA: Prídem domov a končím s tým

PETROHRAD - Po dlhej odmlke sa v utorok Športovým palácom Jubilejnyj opäť ozvalo "Nech Bože dá", dokonca až trikrát, no postupovú radosť to neprinieslo. Slovenskí hokejisti siahli proti USA na dno síl, ale ani vytrvalý fyzický boj do záverečného klaksóna im na pozápasový úsmev nestačil. Po tretí rok za sebou skončili pred štvrťfinálovými bránami, čo považuje Andrej Meszároš za veľké sklamanie. Jeden z lídrov neskúseného výberu preto nechce o hokeji najbližšie dni ani počuť.

slovakia

left justify in out

Pokým šanca žila, bojovali o ňu. Aj za nepriaznivého výsledku. Slovenskí hokejisti síce štvrťfinále neuhrali, no s Petrohradom sa rozlúčili oduševneným výkonom a zadosťučinením v podobe triumfu 3:2 po predĺžení. Hoci mali niekoľko dobrých príležitostí na výsledkový obrat a zisk potrebných troch bodov, šťastenu nezlomili vo svoj prospech. "Boli tam dobré šance, chýbali len góly. Oni dali druhý náhodný, no keď spočítam, koľko takých sme dostali a koľko vlastných sme si na turnaji dali, tak... Je to aj o šťastí, ale taký hokej. Ak by sme hrali takto od začiatku turnaja, mohlo to dopadnúť inak," povedal po stretnutí Meszároš.

 

V mixzóne s ním lomcovali emócie sklamania aj vyčerpanosti. Podľa skúseného obrancu sa Slováci o štvrťfinále pripravili sami, a to skratmi proti Nemcom a Bielorusom. Prehry 1:5 a 2:4 zanechali na tíme psychologickú ťarchu, spod ktorej sa do konca základnej časti nevymanil. "Mali sme to všetko vo vlastných rukách a svojimi hlúposťami sme si to prehrali. Bielorusko sme mali udržať, pretože spoliehať sa na posledný zápas v tom zmysle, že ho musíme vyhrať a niekto nám ešte musí pomôcť, to sa nevypláca. Niekto hore nad nami stál, že sme živili šancu až do konca, ale nevyužili sme ju," kývol plecami Meszároš.

 

Napriek získaným šiestim bodom žili slovenskí hokejisti nádej až do záverečného súboja. Najskôr im pomohli Maďari, následne aj Nemci, vďaka ktorým mali všetko vo svojich rukách. Z potrebnej porcie bodov získali napokon o jeden menej. Na otázku, či by si Slováci postup zaslúžili, Meszároš po chvíľke váhania odvetil: "Myslíte si, že Američania si to zaslúžili? Podľa mňa sme na nich mali, no chýbal nám bod. Veľa tímov sa s ním už dostalo do štvrťfinále, v niektorých prípadoch rozhodol aj vzájomný zápas a išli ďaleko na turnaji. Niekedy to na začiatku nevyjde, ale ak postúpite do štvrťfinále, všetko máte otvorené. Ak by sme postúpili a narazili na Čechov, mohlo to byť o niečom inom."

 

V uplynulých týždňoch si slovenský tím prešiel mnohými životnými situáciami - od radostného úvodu cez výkonnostné sklamania až po trpký koniec. Meszároš bol po zápase s Američanmi na pokraji fyzických i psychických síl a na tohtoročný šampionát dlho spomínať nebude. "Prídem domov a končím s tým. Idem na dovolenku, na hokej nebudem myslieť, ani si nepozriem ostatné zápasy. Pozriem si len futbal," avizoval smerom k blížiacim sa majstrovstvám Európy vo Francúzsku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies