Maďarskí opoziční socialisti navrhli trestať účasť na teroristickom výcviku

NETKY.SK • 24 November 2015, 15:45 • 2 min
Maďarskí opoziční socialisti navrhli trestať účasť na teroristickom výcviku

BUDAPEŠŤ - Maďarská socialistická strana (MSZP) predložila dnes parlamentu návrh novely trestného zákonníka, v zmysle ktorého by bol trestným činom nábor na teroristický výcvik, ako aj účasť na takomto výcviku.

slovakia

left justify in out

Nominanti MSZP - podpredseda parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Tamás Harangozó a predseda výboru pre národnú bezpečnosť Zsolt Molnár - poukázali na to, že absolvovanie výcviku organizovaného teroristickou skupinou sa v Maďarsku doposiaľ nekvalifikuje ako trestný čin.


V zmysle predloženého návrhu novely trestného zákonníka by sa účasť na výcviku a nábor naň trestali odňatím slobody od dvoch do ôsmich rokov. Trestným činom by bolo aj členstvo v teroristickej skupine a to bez ohľadu na to, či by sa dokázala účasť na konkrétnej teroristickej akcii. Za financovanie terorizmu by bola sadzba od jedného do piatich rokov väzenia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies