Maďarskí policajti pri nepokojoch migrantov zbili štáb srbskej televízie RTS

NETKY.SK • 17 September 2015, 09:29 • 2 min
Maďarskí policajti pri nepokojoch migrantov zbili štáb srbskej televízie RTS

BUDAPEŠŤ - Pri dnešných nepokojoch migrantov na srbsko-maďarskom hraničnom prechode Horgoš-Röszke zbili maďarskí policajti členov štábu srbskej verejnoprávnej televízie RTS, informoval spravodajský server Hvg.hu odvolávajúc sa na internetovú stránku RTS.

slovakia

left justify in out

"Maďarskí policajti členov štábu televízie zbili obuškami a rozbili im techniku. Nepomohlo ani to, že povedali, že pracujú pre štátnu televíziu," píše RTS.

 

K incidentu došlo okolo 18.30 h počas potláčania nepokojov migrantov na srbskej strane. Policajti nechali migrantov priblížiť sa k hranici, potom ich obuškami nútili, aby cúvli. Útoku sa nevyhli ani pracovníci RTS, ktorí nakrúcali spravodajstvo z udalostí.

 

 

Kameramana sotili k stene, udreli ho po hlave a po chrbte, potom mu rozbili kameru. Rovnako pochodil aj zvukár, zatiaľ čo reportérka utrpela poranenie ruky. Podľa štábu to policajti urobili zámerne. Pri útoku policajtov nadával srbskému štábu maďarský kameraman, ktorý ich aj urážal, tvrdili Srbi.

 

Televízny štáb odviezli na ošetrenie do Subotice.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies