Maďarská vláda: Úlohou európskej pohraničnej stráže by mala byť ochrana hraníc

NETKY.SK • 3 November 2016, 12:21 • 2 min
Maďarská vláda: Úlohou európskej pohraničnej stráže by mala byť ochrana hraníc

BUDAPEŠŤ - Prvotnou úlohou Európskej pohraničnej a pobrežnej stráže, ktorá 6. októbra vznikla ako nástupca agentúry Frontex, by mala byť ochrana hraníc, a nie vybavovanie záležitostí týkajúcich sa žiadostí o azyl. Vyhlásil to dnes v maďarskej verejnoprávnej televízii M1 poradca premiéra pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov z 1500 členov tejto stráže plní skutočné úlohy ochrany hraníc menej ako 500, zvyšní sú experti na víza či odtlačky prstov, ďalší sú komunikačnými dôstojníkmi.

 

"Profilom tejto organizácie teda nie je ochrana hraníc, ale skôr poskytnúť organizovanú pomoc prisťahovalcom s cieľom dostať ich do Európskej únie a zachrániť ich z mora," dodal Bakondi.

 

Poradca zdôraznil, že Maďarsko nesúhlasilo s príslušným návrhom, pretože stanoviskom vlády je, aby prvotnou úlohou tejto organizácie bola ochrana hraníc. Podotkol, že na maďarsko-srbskom úseku hraníc plní úlohy ochrany 8000 pohraničníkov a policajtov, pohraničná stráž EÚ má však iba 1500 príslušníkov. Maďarsko posiela do tejto organizácie 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies