Maďarská vláda spustí kampaň na odradenie migrantov v tranzitných krajinách

NETKY.SK • 13 August 2015, 16:09 • 2 min
Maďarská vláda spustí kampaň na odradenie migrantov v tranzitných krajinách

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda na budúci týždeň rozhodne o kampani, ktorá má odradiť migrantov v tranzitných krajinách od cesty do Maďarska, oznámil dnes v Budapešti minister úradu vlády János Lázár.

slovakia

left justify in out

Migrantov v balkánskych tranzitných krajinách chcú informovať o tom, že od augusta sú v Maďarsku sprísnené azylové pravidlá a že sa na srbsko-maďarských hraniciach stavia zábrana. Slová ministra Lázára citovala komerčná televízia Hír TV.

 

"Kampaňou chceme dať jasne najavo, že sa neoplatí vydať na cestu smerom cez Maďarsko, nevyplatí sa platiť prevádzačom, pretože to nevedie k výsledku," povedal Lázár, ktorý zároveň potvrdil, že vláda chce zaviesť trest za poškodenie hraničných zábran.

 

Minister sa tiež posťažoval za to, že Maďarsko od Európskej únie dostalo len veľmi malú sumu na riešenie migračnej krízy, na rozdiel od starých členov únie, akými sú Taliansko, Grécko a Španielsko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies