O tom, ako Boh upiekol perníkový koláč

NETKY.SK • 12 Október 2021, 6:1 • 2 min
O tom, ako Boh upiekol perníkový koláč

Pre Riu sa víkend začal celkom vydarene. I ju samu to prekvapilo, akosi nič výnimočné neočakávala.

slovakia

left justify in out

Navštívila isté kresťanské stretnutie, rečnila so známymi i menej známymi, odpočinula si a nadobudla vynovený pohľad na záležitosti, čo jej kradli spánok. Z onej udalosti si navyše odniesla aj spomienku na lahodnú sladkosť, po obede sa totiž ako dezert podával perníkový koláč a jej pripadal ako lahôdka.

 

Prečítajte si tiež: Srdcervúca prosba trpiaceho chlapčeka, ktorú adresoval Bohu

 

Po víkende


Ako to už býva, skončila sa nedeľa, prikotúľal sa pondelok a nikoho nenechal na pochybách, že starosti na seba určite nezabudnú upozorniť. Ria študovala, ešte ju nemátala pracovná povinnosť, ale i tak mala znepokojenia plnú myseľ. Trápila ju zlá finančná situácia a premýšľala, kde by si zadovážila potrebné peniaze na všetko, čo k štúdiu nevyhnutne potrebovala.

 

img


Kedykoľvek ju najviac zmáhala otázka, čo bude robiť a ako celú šlamastiku vyrieši, v nose zacítila omamnú vôňu perníkového koláča. Spomínala si na jeho chuť a na všetko, čo symbolizoval. Veď ho nejedla len tak hocikde, ale na mieste, kde sa vravelo o Bohu a viera rástla.

 

Možno vás zaujme: Do manželstva sa traja nezmestia

 

Návšteva


Uprostred týždňa, bola práve streda, do školy prišiel akýsi záhadný muž. Predstavil sa celej skupine, ale Ria si meno nepamätala. Vedela len toľko, že ju vyzval, aby podišla dopredu a do ruky jej vtisol obálku. Svoje počínanie vysvetlil tak, že vraj ho do školy doviedol nápad, že sa riaditeľa popýta a zistí, kto zo študentov je natoľko usilovný, že by si zaslúžil i finančné ohodnotenie. A, áno, česť dopadla na Riu, ona bola obdarovaná a Boh jej preukázal veľkorysosť. Trápiť sa bolo zbytočné, uvedomila si a s vďačnosťou sa po skončení vyučovania ponáhľala na autobusovú zastávku.

 

img

 

Taška


Ria ale dostala ešte jedno objatie od Boha, ktorým jej vyznal lásku. Jedna staršia žena, s ktorou často prichádzala do kontaktu, ju z ničoho nič chytila za ruku a vložila jej medzi prsty igelitovú tašku. „Napiekla som ti perníkový koláč, nech ti chutí," zaželala žena a Ria takmer stratila reč. Neuveriteľné! Nielenže Boh zariadil, aby jej nechýbalo nič materiálne, ešte ju aj potešil pochúťkou, ktorá ju počas víkendu zaujala. Keď má teda nejaký problém, s ktorým sa nevie pohnúť ani naľavo, ani napravo, pripomenie si zážitok spred niekoľkých rokov. Ako pre ňu sám Stvoriteľ napiekol maškrtu.

 

img

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona