Maďarská vláda: Kampaň proti príchodu migrantov je aj záujmom EÚ

NETKY.SK • 14 August 2015, 09:58 • 2 min
Maďarská vláda: Kampaň proti príchodu migrantov je aj záujmom EÚ

BUDAPEŠŤ - Avizovaná plagátová kampaň maďarskej vlády, ktorou chce v zahraničí odhovoriť ilegálnych migrantov, aby prechádzali do Európy cez Maďarsko, je záujmom nielen Maďarska, ale aj celej Európskej únie. Vyhlásil to dnes vo verejnoprávnej maďarskej televízii hovorca vlády Zoltán Kovács.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov štatistiky potvrdili, že väčšina z nich sú ekonomickí migranti - štatút utečenca preto nedostanú.

"EÚ nemá prehľadný systém na kontrolu procesu migrácie a preto do únie môže prísť ktokoľvek. Novodobé sťahovanie národov bude mať takto nedozerné následky," povedal Kovács.

 

Maďarská vláda na budúci týždeň rozhodne o kampani, ktorá má odradiť migrantov v tranzitných krajinách od cesty do Maďarska, oznámil vo štvrtok minister úradu vlády János Lázár.

 

Migrantov v balkánskych tranzitných krajinách chcú informovať o tom, že od augusta sú v Maďarsku sprísnené azylové pravidlá a že na srbsko-maďarských hraniciach sa stavia zábrana.

 

"Touto kampaňou chceme dať jasne najavo, že sa neoplatí vydať na cestu smerom cez Maďarsko, nevyplatí sa platiť prevádzačom, pretože to nevedie k výsledku," povedal Lázár, ktorý zároveň potvrdil, že vláda chce zaviesť trest za poškodenie hraničných zábran.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies