Cez Slovensko prechádzal autobus s bombou v batožinovom priestore

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 17:30 • 2 min
Cez Slovensko prechádzal autobus s bombou v batožinovom priestore

PRAHA - Rúrkovú bombu ukrytú v taške našli v nedeľu v batožinovom priestore autobusu smerujúceho z Prahy do Varny. Informoval o tom dnes maďarský denník Blikk, podľa ktorého cestujúci autobusu spoločnosti Omega Group cítili štipľavý zápach, preto vozidlo odstavili na budapeštianskom diaľničnom obchvate M0.

slovakia

left justify in out

Bulharská agentúra Novinite citovala v tejto súvislosti manažéra dopravnej spoločnosti Dragomira Petkova, podľa ktorého výbušninu umiestnil český, alebo slovenský občan, ktorý nastúpil v Prahe a kúpil si lístok do Bratislavy.

 

Cestujúci však vystúpil v Brne a nevzal si batožinu, ktorá sa cestou prevrátila a vytiekla z nej bližšie nešpecifikovaná tekutina so štipľavým zápachom. Autobusom cestovalo 34 pasažierov, ktorých prepravili do Varny náhradným vozidlom.

 

img

 

Podľa Blikku k autobusu odstavenému na budapeštianskom obchvate vyslali príslušníkov maďarského Centra boja proti terorizmu (TEK), vrátane ostreľovača. České, slovenské, maďarské a bulharské orgány začali prípad spoločne vyšetrovať.

 

Bulharský expert Ivan Bojadžiev v Sofii novinárom povedal, že bombu dala umiestniť niektorá z teroristických organizácií Islamského štátu, ktorá má korene na Blízkom východe. Bojadžiev tak usúdil na základe podobnosti výbušniny s dávnejšie nájdenými bombami, píše internetové vydanie maďarského denníka Népszabadság.

 

Maďarský národný vyšetrovací úrad zatiaľ oficiálne nepožiadal slovenskú políciu o spoluprácu na prípade s náložou v autobuse na linke z Prahy do bulharskej Varny. Slovenská polícia je napriek tomu cez policajného pridelenca v Maďarsku s príslušnými orgánmi v kontakte. Ako uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, polícia je pripravená, ak to bude potrebné, poskytnúť maďarským kolegom súčinnosť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies