Maďarská polícia našla tunel na hraniciach so Srbskom, využívali ho migranti

NETKY.SK • 9 Jún 2020, 10:04 • 2 min
Maďarská polícia našla tunel na hraniciach so Srbskom, využívali ho migranti

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia objavila cez víkend pod drôteným plotom na hraniciach so Srbskom tunel, ktorý migranti využívali na nelegálny prechod hraníc, a zabránila tak viac než 300 migrantom dostať sa do EÚ.

slovakia

left justify in out

Tretí tunel za jeden rok 

Polícia našla 24 metrov dlhý tunel v spolupráci s armádou neďaleko kúpeľného mesta Mórahalom. Tunel migrantom pravdepodobne slúžil na nezákonný prechod hraníc a následnú cestu do západnej Európy. Ide už o tretiu takúto podzemnú cestu, ktorú sa tento rok podarilo objaviť.

 

 

Utekali aj cez plot

Príslušníci maďarskej polície zadržali 54 ľudí, ktorí sa pokúšali preskočiť cez plot alebo v ňom spraviť dieru. V pohraničnej oblasti našla polícia ďalších 258 migrantov bez dokladov. Väčšinu z nich tvorili Sýrčania, no boli medzi nimi aj Iračania, Iránci, Afganci a Palestínčania.

 

img

 

Maďarsko od konca mája zaznamenalo výrazný nárast v počte migrantov, ktorí sa chcú do krajiny dostať nelegálne. Len minulý týždeň evidovali takmer 900 takýchto prípadov. Maďarskí predstavitelia už viackrát zdôraznili, že krajina plot z hraníc neodstráni, ale, naopak, zvýši obranu schengenského priestoru, aby tak migrantom zabránila nelegálne vstúpiť do EÚ.

 

Nielen v Maďarsku

Pokusy o nelegálne prekročenie hraníc hlásili aj z oblastí na hraniciach Srbska a Chorvátska. V máji boli napríklad v okolí srbského mesta Šid na ochranu miestneho obyvateľstva pred migrantmi nasadené špeciálne policajné jednotky.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies