VIDEO+FOTO Maďarič odstupuje z funkcie ministra, nevie sa zmieriť s ohavnou vraždou novinára a jeho priateľky

NETKY.SK • 28 Február 2018, 16:20 • 2 min
VIDEO+FOTO Maďarič odstupuje z funkcie ministra, nevie sa zmieriť s ohavnou vraždou novinára a jeho priateľky

BRATISLAVA - Vražda novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky nedovoľuje ministrovi kultúry Marekovi Maďaričovi (Smer-SD) pokračovať vo funkcii šéfa rezortu kultúry.

slovakia

left justify in out

Ako na dnešnom tlačovom brífingu povedal, je to jeho osobné rozhodnutie, vyplývajúce aj z toho, že k médiám a novinárom má práve najbližšie ministerstvo kultúry. "Neviem si po vražde novinára, či sa už potvrdí alebo nie, že to súviselo s jeho prácou, predstaviť, že by som naďalej pôsobil vo funkcii šéfa tohto rezortu," uviedol Maďarič, ktorý deklaroval, že celú záležitosť prežíva veľmi ťažko.

 

Svoju abdikáciu, o ktorej podľa vlastných slov uvažoval už od pondelka, oznámil v stredu ráno premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD). "Po rozhovore zobral moje rozhodnutie na vedomie," uviedol. Prezidentovi predloží abdikáciu v pondelok. Maďarič zároveň oznámil, že ostáva radovým členom Smeru-SD.

 

img

 

Vylúčil, žeby motívom bol politický kalkul do budúcnosti, zdôraznil, že jeho rozhodnutie nesmeruje ani k výzve na konanie iných ministrov. Otázkam, ktoré sa pýtali na medializované informácie o kontaktoch členov Smeru s osobami, spájanými s talianskym podsvetím odpovedal, že je to úloha polície, prokuratúry, aby takéto informácie preverili. "Ja nie som sudca ani vyšetrovateľ, aby som niekoho súdil a hodnotil," uviedol.

 

img

 

Verí, že tragédia prispeje i k väčšej tolerancii vo vzťahu medzi politikmi a novinárskou obcou. Maďarič nechcel špekulovať o svojom nástupcovi. "Je to vec, o ktorej rozhodne vedenie Smeru, ja už členom vedenia nie som," povedal. Maďarič zastáva funkciu šéfa rezortu kultúry po tretí raz.

 

V parlamentných voľbách v roku 2006 bol zvolený za poslanca Národnej rady SR a Smer-SD ho nominoval do vlády na post ministra kultúry SR, vo svojej funkcii zostal do konca volebného obdobia vlády SR v roku 2010. Po období rokov 2010-2012, keď bol Smer-SD v opozícii, sa po predčasných voľbách v apríli 2012 na post ministra kultúry vrátil. Ako sa vyjadril na dnešnej tlačovej konferencii nemá predstavu kto by ho vo funkcii mohol nahradiť. 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies