Maďari vybudujú železničné spojenie Západnej stanice s budapeštianskym letiskom

NETKY.SK • 17 November 2016, 18:29 • 2 min
Maďari vybudujú železničné spojenie Západnej stanice s budapeštianskym letiskom

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda rozhodla o vybudovaní železničného spojenia budapeštianskej Západnej stanice (Nyugati pályaudvar) s Medzinárodným letiskom Ferenca Liszta. Oznámil to dnes na tlačovej konferencii minister riadiaci úrad vlády János Lázár.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI Lázár povedal, že existuje niekoľko verzií tohto spojenia, pričom kabinet preferuje vybudovanie úplne novej 29-kilometrovej trate, ktorá by sa napojila na trať do miest Cegléd a Szolnok.

 

Hodnota projektu dosahuje rádovo 100 miliárd forintov (322 miliónov eur). Vlaky by jazdili v 20-minútových intervaloch a na letisko by doviezli pasažierov za 18-20 minút, spresnil Lázár.

 

V súčasnosti neexistuje priame dopravné spojenie centra hlavného mesta s letiskom. Cestujúci sa môžu odviezť taxíkom, letiskovým mikrobusom, prípadne cestovať metrom alebo vlakom smerom k letisku a musia prestúpiť na autobus, ktorý ich privezie k terminálom letiska.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies