Maďari pritvrdia: Strojnásobia počet pevných kontrolných radarov na cestách

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 10:38 • 2 min
Maďari pritvrdia: Strojnásobia počet pevných kontrolných radarov na cestách

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia strojnásobí počet pevne zabudovaných radarov pri cestách. Na diaľniciach a na cestách prvej triedy budú do roku 2015 zariadenia na meranie rýchlosti prakticky na každom 20 kilometri, píše dnes s odvolaním sa na informácie Celoštátneho veliteľstva polície (ORFK) maďarský server automotor.hu.

slovakia

left justify in out

Polícia inštaluje 365 takzvaných Komplexných dopravných kontrolných bodov a 160 prenosných zariadení takéhoto druhu. Hodnota projektu je vyše desať miliárd forintov (34,2 milióna eur).

Nové zariadenia dokážu okrem overenia rýchlosti odhaliť aj ďalšie priestupky - nezastavenie pred značkou STOP, prekročenie plnej čiary, nedovolené odbočenie, jazdu v zakázanom pruhu, prípadne aj jazdu bez svetiel. Zadokumentované údaje o priestupkoch zariadenia pošlú na príslušné miesta. Súčasťou ich funkcie je tiež upozorniť na hľadané vozidlá. V súčasnosti v Maďarsku meria polícia rýchlosť vozidiel so 154 zabudovanými radarmi.

Nový systém začnú testovať na budúci rok a do roku 2015 by mal byť už celý systém plne funkčný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies