Vranov nad Topľou je pre samosprávy príkladom, akým smerom sa musí Slovensko uberať v oblasti smart riešení

NETKY.SK • 22 Január 2024, 20:54 • 2 min
Vranov nad Topľou je pre samosprávy príkladom, akým smerom sa musí Slovensko uberať v oblasti smart riešení

VRANOV NAD TOPĽOU - Viaceré samosprávy zavádzajú v mestách a obciach smart riešenia. Príkladom je Vranov nad Topľou, ktorý rozbieha smart riešenia v oblasti bezpečnej samosprávy. Túto tému dnes štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) Michal Kaliňák riešil na stretnutí s prednostom mestského úradu Vranova nad Topľou Imrichom Kónyom a štátnou tajomníčkou Ministerstva vnútra SR Luciou Kurilovskou.

slovakia

left justify in out

„Smart riešenia v samosprávach sú kombináciou gazdovského rozumu, udržateľnosti a užitočnosti. V kombinácii s informačno-komunikačnými technológiami je to presne to, čo dnes ľudia potrebujú, aby bola ich kvalita života na vyššej úrovni. Vranov nad Topľou je mimoriadne zaujímavý tým, že sa pustil do smart riešení v oblasti bezpečnej samosprávy, ktorá je dnes o celom komplexe informácií a opatrení, vrátane kamerových, dopravných či protipovodňových,“ povedal štátny tajomník MIRRI SR Michal Kaliňák.

 

Rezort investícií pracuje spolu s ďalšími ministerstvami na komplexnom riešení smart agendy. Tie sa týkajú viacerých problematík vo vzťahu ku kvalite života, ochrany zdravia aj majetku. Napríklad v oblasti bezpečnej samosprávy je snahou MIRRI SR rozširovať kamerové systémy a zlepšiť ich funkčnosť, aby ľudia cítili pocit bezpečia a ochrany svojho majetku.

„Našou snahou je spojiť sily. To znamená, že napríklad pri bezpečnej samospráve hovoríme o spolupráci s rezortom vnútra a jeho štátnom rozpočte a hovoríme tiež o peniazoch z eurofondov, ktoré máme k dispozícii na našom rezorte. Nezabúdame napríklad ani na Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity či na rezort životného prostredia a pôdohospodárstva vo vzťahu k ochrane lesa, prírody a vodných tokov,“ doplnil Michal Kaliňák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MIRRI SR, Foto: Tlačový odbor MIRRI SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies