Macron si v nemecký Deň smútku uctí obete vojen a bude rokovať s Merkelovou

NETKY.SK • 18 November 2018, 11:14 • 2 min
Macron si v nemecký Deň smútku uctí obete vojen a bude rokovať s Merkelovou

BERLÍN - Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa v nedeľu zúčastní v Berlíne celého radu podujatí zorganizovaných na uctenie si pamiatky ľudí padlých vo vojne a okrem toho bude rokovať aj so spolkovou kancelárkou Angelou Merkelovou, informuje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Osemnásty november je totiž v Nemecku celoštátnym Dňom národného smútku. Účelom tohto sviatku je predovšetkým prejaviť solidaritu s pozostalými, ktorých blízki padli v prvej svetovej vojne. Nemci si však v tento deň pripomínajú aj obete všetkých vojnových konfliktov ako takých.

 

Francúzsky prezident má vystúpiť v nemeckom parlamente a očakáva sa, že s Merkelovou bude hovoriť na tému reforiem týkajúcich sa Európskej únie.

 

Nemecko a Francúzsko sa v piatok dohodli na návrhu na spoločný rozpočet pre členské štáty eurozóny v rámci celkového rozpočtu Európskej únie, píše tlačová agentúra DPA na základe dokumentu, do ktorého mali možnosť jej redaktori nahliadnuť.

 

Pri príležitosti osláv storočnice od skončenia prvej svetovej vojny sa má Macron v nedeľu v Berlíne stretnúť a debatovať aj s mladými ľuďmi z Nemecka a Francúzska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies