Macejková: Harabinove vyjadrenia sa odchýlili od primeraného prejavu

NETKY.SK • 22 August 2013, 15:50 • 2 min
Macejková: Harabinove vyjadrenia sa odchýlili od primeraného prejavu

BRATISLAVA - Vyjadrenia predsedu najvyššieho súdu na adresu sudcov ústavného súdu v uplynulých dňoch a týždňoch sa odchýlili od primeraného a zodpovedného prejavu nositeľa takého významného postavenia, akou je funkcia sudcu a predsedu najvyššieho súdu. Takýmto vyhlásením dnes na slová šéfa Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina reagovala predsedníčka Ústavného súdu SR Ivetta Macejková.

slovakia

left justify in out

"Nebránim sa kritike rozhodovacej činnosti ústavného súdu, pokiaľ je vecná a konštruktívna, pretože takýto druh kritiky považujem za prirodzený a potrebný. Avšak v záujme ochrany autority a nestrannosti súdnictva by tomu mali zodpovedať argumentácia a vyjadrovacie prostriedky predsedu najvyššieho súdu tak vo vzťahu k sudcom ústavného súdu, ako aj k ústavnému súdu ako k inštitúcii," napísala Macejková. 

Harabin zvolal na 20. augusta tlačovú konferenciu, na ktorej oznámil, že podá trestné oznámenie na ústavných sudcov Ladislava Orosza, Jána Lubyho a Ľudmilu Gajdošíkovú, pretože hrubo zneužili právomoci verejného činiteľa. Sudcovia podľa neho úmyselne porušili zákon, keď rozhodli, že Harabinova zmena senátu na Najvyššom súde SR z augusta 2010 nebola v poriadku. Na tej istej tlačovej konferencii Harabin informoval, že podal návrh na disciplinárne stíhanie ďalších sudcov Ústavného súdu SR, a to na Sergeja Kohuta, Juraja Horvátha a Lajosa Mészárosa, pretože podľa neho pochybili pri vydaní rozhodnutia v kauze piťovci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies