Maďarský prezident pricestoval na jednodňovú návštevu Slovenska

NETKY.SK • 20 Január 2011, 11:57 • 2 min
Maďarský prezident pricestoval na jednodňovú návštevu Slovenska

Maďarský prezident pricestoval na jednodňovú návštevu Slovenska

slovakia

left justify in out

img

Na oficiálnu návštevu SR pricestoval dnes prezident Maďarskej republiky Pál Schmitt. Na nádvorí Prezidentského paláca v Bratislave ho so všetkými poctami privítal jeho hostiteľ - prezident SR Ivan Gašparovič.
      Prezidenti sa následne odobrali na spoločné rokovanie, po ktorom sa pripoja k plenárnemu zasadnutiu delegácií oboch štátov. Diskutovať by sa malo o vzájomných vzťahoch, súčasnom vývoji v Európskej únii či maďarskom predsedníctve.
      Maďarský prezident by sa dnes mal stretnúť aj s predsedníčkou vlády Ivetou Radičovou, so šéfom parlamentu Richardom Sulíkom, zástupcami poslaneckých klubov a predstaviteľmi organizácií maďarskej menšiny v SR.
      Schmitt v sprievode slovenskej hlavy štátu navštívi veľtrhy cestovania a gastronómie ITF Slovakiatour a Danubius Gastro v areáli výstaviska Incheba. Pôjde o prvú návštevu zahraničnej hlavy štátu na veľtržnom podujatí v Incheba Expo Bratislava. Pozrieť by si mal expozíciu Maďarska, ktoré má na veľtrhu oficiálnu účasť a zastúpenie prostredníctvom "Magyar Turizmus", ako aj špecializovanú výstavu venovanú poľovníctvu.
      Na záver návštevy sa uskutoční v Prezidentskom paláci slávnostná večera.
      Oficiálna návšteva maďarského prezidenta v SR sa uskutočňuje v období, keď dochádza k zintenzívneniu kontaktov najvyšších predstaviteľov SR a MR. Prezidenti oboch krajín sa už stretli v rámci summitu V4 v Karlových Varoch v novembri minulého roka a ich rokovanie v Bratislave bude priestorom aj pre rozvinutie tém z tohto podujatia.
      Stretnutie by malo vyslať pozitívny signál verejnosti oboch krajín, že ich vzťahy sú korektné a potvrdiť záujem o dobrú a všestrannú spoluprácu medzi oboma krajinami. Návšteva maďarského prezidenta v Bratislave bude priestorom aj na prerokovanie všetkých aktuálnych slovensko-maďarských bilaterálnych otázok na najvyššej úrovni.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies