Má 162 cm, predstihol Keana i Villu. Zlatá kopačka MLS Giovincovi

NETKY.SK • 27 Október 2015, 13:55 • 2 min
Má 162 cm, predstihol Keana i Villu. Zlatá kopačka MLS Giovincovi

NEW YORK - Vzrastom síce útly, ale výkonmi absolútne najväčší. Zlatú kopačku v zámorskej futbalovej súťaži Major League Soccer 2015 získal taliansky útočník Sebastian Giovinco.

slovakia

left justify in out

Turínčan v službách Toronta nastrieľal 22 gólov takisto ako Kei Kamara z Columbusu, ale pridal k nim až šestnásť asistencií, čo rozhodlo o jeho triumfe. S 38 "kanadskými bodmi" utvoril rekord súťaže, dosiaľ bolo maximom 27+7 v podaní Chrisa Wondolowského v roku 2012.

 

Dvadsaťosemročný bývalý hráč Juventusu, Empoli a Parmy Giovinco strelil osemnásť gólov pravou nohou, zvyšné ľavou. Hlavou sa nepresadil ani raz, čo však pri jeho výške 162 cm nie je nijaké prekvapenie. Na 22 gólov spotreboval v 33 dueloch dovedna 181 striel, 73 z nich smerovalo do priestoru bránky. Keď Giovinco skóroval, Toronto z pätnástich duelov prehralo iba dva. Ďalšími v poradí o Zlatú kopačku v MLS 2015 boli osvedčení európski kanonieri Robbie Keane (20 gólov) a David Villa (18). Bývalý útočník Trenčína Fanendo Adi sa v drese Portlandu presadil 16-krát. Informácie sú z oficiálneho webu súťaže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies