Lyžiari môžu využívať už aj najdlhšiu zjazdovku z Lomnického sedla

NETKY.SK • 30 Január 2013, 12:40 • 2 min
Lyžiari môžu využívať už aj najdlhšiu zjazdovku z Lomnického sedla

Lyžiari môžu využívať už aj najdlhšiu zjazdovku z Lomnického sedla - Cestovanie Výdatné sneženie pomohlo spustiť najdlhšiu zjazdovku na Slovensku, 5,5-kilometrová trať z Lomnického sedla do Tatranskej Lomnice je tak oddnes sprístupnená pre všetkých lyžiar

slovakia

left justify in out

imgVýdatné sneženie pomohlo spustiť najdlhšiu zjazdovku na Slovensku, 5,5-kilometrová trať z Lomnického sedla do Tatranskej Lomnice je tak oddnes sprístupnená pre všetkých lyžiarov. Vďaka sprevádzkovaniu najstrmšej zjazdovky si môžu vyskúšať zmodernizovanú pohodlnú koženú sedačku.
      "V Lomnickom sedle je momentálne 110 centimetrov prírodného snehu a podmienky na lyžovanie sú na svahu veľmi dobré," informovala Zuzana Fabianová zo spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR). Najvyššie položená zjazdovka je v nadmorskej výške 2190 metrov. Lyžuje sa tu výlučne na prírodnom snehu a jej uvedením do prevádzky sa skompletizovalo otvorenie zjazdoviek v stredisku Tatranská Lomnica.
      Lyžovať sa dá vo Vysokých Tatrách spolu na 21 kilometroch zjazdových tratí. Tatranskú Lomnicu dopĺňajú aj strediská v Starom Smokovci a na Štrbskom Plese. "Prvá časť zimnej sezóny dopadla veľmi dobre, lyžovalo sa najmä na technickom snehu," doplnila Fabianová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies