Od dnešného dňa sa na hraniciach zdržíte. Polícia zintenzívnila kontroly pri vstupe na Slovensko

NETKY.SK • 5 Júl 2021, 09:49 • 2 min
Od dnešného dňa sa na hraniciach zdržíte. Polícia zintenzívnila kontroly pri vstupe na Slovensko

BRATISLAVA – Od pondelka (5. júla) sa motoristi na hraničných priechodoch zdržia. Polícia spúšťa intenzívne kontroly pri vstupe na Slovensko.

slovakia

left justify in out

Od dnes sa Slovenská republika zaradila do II. fázy podľa COVID automatu – hranica. Budú zavedené intenzívne kontroly dodržiavania povinností osôb vstupujúcich na územie Slovenskej republiky cez jej vnútorné a vonkajšie hranice, vrátane letísk či vlakových staníc. Výnimka sa týka tranzitu. 

 

Na hraniciach sa motoristi kontrolám nevyhnú

„Príslušníci Policajného zboru budú pri zdravotno-bezpečnostných kontrolách preverovať splnenie povinnosti registrácie na webe e-hranica, preukázanie splnenia podmienok na uplatnenie výnimky z karanténnych povinností. Z dôvodu zabezpečenia plynulosti premávky žiadame občanov, aby si pred príchodom na miesta kontroly pripravili všetky potrebné doklady, potvrdenia alebo mobilné zariadenia s digitálnymi formami potvrdení,“ píše sa v príspevku Polície SR.

 

Doplnil, že príslušníci polície budú vybavení mobilnými čítacími zariadeniami na kontrolu digitálnych COVID preukazov EÚ. Pri zabezpečení karanténnych povinností im bude pomáhať aj armáda. V prípade potreby, aj pracovníci Finančnej správy. 

 

 

Prečítajte si tiež: Vláda odobrila COVID automat týkajúci sa kontrol na hraniciach. Pozrite si, čo vás od pondelka čaká pri vstupe na Slovensko

 

Uzavrú sa menšie hraničné priechody

Na hranici s Rakúskom sa zatvoria priechody Bratislava (Kopčianska ulica) - Kittsee, na hranici s Maďarskom Veľký Kamenec - Pácin, Slovenské Nové Mesto - Sátoraljaújhely, Skároš - Holloháza, Domica - Aggtelek, Tachty - Cered a Kalonda - Ipolytarnóc.

 

Na slovensko-poľskej hranici sa obmedzuje cesta cez priechody Palota - Radoszyce, Nižná Polianka - Ožena, Becherov - Konieczna, Kurov - Muszynka, Čirč - Leluchów, Lysá nad Dunajcom - Niedzica, Tatranská Javorina - Lysa Poľana, Suchá Hora - Chocholów, Bobrov - Winiarczykówka, Novoť - Ujsoly.

 

Na hranici SR s Českou republikou sa zamedzuje preprava cez priechody Čadca - Milošová - Šance, Červený Kameň - Nedašova Lhota, Horné Srnie - Brumov - Bylnice, Nová Bošáca - Březová, Moravské Lieskové - Strání, Vrbovce - Velká nad Veličkou, Skalica - Sudoměřice, Brodské - Lanžhot, cestné prejazdy Kohútka, Drietoma - časť Liešna, Stará Myjava, Kykula, Predpoloma a Javorina. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Cez tieto hraničné priechody sa na Slovensko od pondelka nedostanete

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona