REPORTÁŽ: Dosiahne skupina Hergottovci svojím korona - tancom úspech Macareny?

NETKY.SK • 12 Máj 2020, 13:24 • 2 min
REPORTÁŽ: Dosiahne skupina Hergottovci svojím korona - tancom úspech Macareny?

Aktuálna situácia okolo pandémie koronavírusu už stihla inšpirovať ku vzniku mnohých vtipných pesničiek, či videí, ktoré reagujú na aktuálne udalosti, hygienické predpisy, či vládne nariadenia. Rodinná skupina Hergottovci sa tiež pridala k tomuto trendu, no ako inak - veľmi svojským spôsobom – so sebe vlastnou ľahkosťou a humorom.

slovakia

left justify in out

Skupina Hergottovci pôsobí iba od roku 2018, za tento krátky čas však už stihla vydať 2 CD-albumy, či pravidelne nakrúcať vlastnú televíznu show s názvom HUDBA HRAJ!, ktorá úspešne nadviazala na galaprogramy SENZI SENZUS so známymi hudobnými hosťami a humoristami. Kapelu tvoria štyria členovia – manželia Miška a Ján Hergottovci, Jankov otec František a harmonikár Milan Perný, známy aj vlastnými hudobnými projektami s názvom Ľudová veselica.

 

V uletenom videoklipe á la Martin Jakubec parodujú najmä prijaté opatrenia, ako je nosenie rúšok, či dezinfekcia (ako inak, než alkoholom). Celým videoklipom sa v  tomto duchu nesie aj špeciálny korona-tanec, ktorý pripomína známy tanček k pesničke Macarena, či kačací tanec, vychádza však z pozdravu, ktorý má nahradiť podávanie rúk.

 

Pesničku s chytľavým refrénom v štýle šlágru "Bzum-bzum breke-keke" napísal František Hergott a ide vraj o prvú pieseň, ktorú zložil od smrti svojho brata Dušana, známeho z populárnej skupiny Senzus, pre ktorú v časoch najväčšej slávy zložil množstvo známych šlágrov, ako Nesneží, Erika, či Päťdesiatka. Celý videoklip natočili v rozkvitnutej, slnkom zaliatej záhrade, ktorá symbolizuje karanténu. Nahrávka vznikla v hudobnej réžii Miloša Jurigu a kamery sa ujal známy fotograf Maroš Bednár.

 

Ferka Hergotta sme sa opýtali, či sa neobával urobiť pesničku o tejto citlivej téme?

 

img

 

"Náš národ dokázal vždy čeliť ťažkým skúškam práve humorom. Dôkazom toho je aj nespočet vtipov, ktoré vznikli za bývalého režimu. Veď ako inak má človek prežiť so zdravým rozumom ?", smeje sa. Harmonikár Milan Perný dodáva : "Keď som pesničku prvýkrát počul, vedel som, že z nej bude hit. Je veľmi pozitívna a veríme, že ľuďom dodá trochu optimizmu a chuti do života, ktorú v tomto období všetci tak potrebujeme."

 

Či sa im to podarilo, posúďte sami – pieseň s názvom Ó Mamma Mia, je tu pandémia môžete vidieť exkluzívne vo vysielaní televízie Senzi, či na jej YouTube kanáli.

 

 

Zvládli by ste zatancovať nový korona-tanec?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies