Ľudia môžu aj tento rok prispieť do burzy kníh

NETKY.SK • 25 Január 2014, 18:03 • 2 min
Ľudia môžu aj tento rok prispieť do burzy kníh

BRATISLAVA - Bratislavská burza kníh sa bude konať v apríli na nádvorí Mestskej knižnice Bratislava na Klariskej ulici. Výťažok z predaja nepotrebných kníh pôjde na nákup zvukových kníh pre nevidiacich a slabozrakých.

slovakia

left justify in out

Mestská knižnica Bratislava plánuje tento rok zorganizovať už osmy ročník Bratislavskej burzy kníh. Tá sa bude konať v apríli na nádvorí knižnice na Klariskej ulici. Ľudia, ktorí majú doma nepotrebné knihy, ich však na pracoviskách Mestskej knižnice môžu darovať už teraz a tak prispieť do burzy kníh. Agentúru SITA o tom informovala Zuzana Liptáková z Mestskej knižnice Bratislava.

Bratislavskú burzu kníh organizuje Mestská knižnica v Bratislave spolu so Staromestskou knižnicou, Knižnicami Ružinov a Petržalka a Knižnicou Bratislava – Nové Mesto. Zúčastnené knižnice venujú do burzy kníh vyradené knihy zo svojich fondov. Tie však nestačia, zapojiť sa preto môžu aj ľudia. Nepotrebné knihy môžu priniesť na ľubovoľné pracovisko Mestskej knižnice Bratislava každý pondelok, utorok, štvrtok a piatok od 08:00 do 19:00 a v stredu od 12:00 do 19:00. Knihy si budú môcť ľudia za symbolickú cenu kúpiť v apríli na Bratislavskej burze kníh. Vyzbierané peniaze potom Mestská knižnica použije na zakúpenie zvukových kníh do Oddelenia pre nevidiacich a slabozrakých v Mestskej knižnici Bratislava.

Peniaze získané z Bratislavskej burzy kníh Mestská knižnica už aj v minulých rokoch použila na rozšírenie ponuky zvukových nahrávok pre zrakovo znevýhodnených čitateľov, na revitalizáciu fondov Oddelenia pre nevidiacich a slabozrakých a tiež na posun k modernejším formátom – ako sú zvukové knihy v CD a mp3. Zvukové knihy Mestská knižnica nakupuje najmä z Knihovny a tiskárny pro nevidomé K.E. Macana v Prahe, v ktorej dôraz kladú aj na výrobu zvukových kníh, ktoré načítavajú podľa požiadaviek zrakovo znevýhodnených občanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies