Lúčnica vystúpi na Salamandrových dňoch v Banskej Štiavnici

NETKY.SK • 11 September 2015, 08:46 • 2 min
Lúčnica vystúpi na Salamandrových dňoch v Banskej Štiavnici

BRATISLAVA - Umelecký súbor Lúčnica sa s reprezentačným programom predstaví v sobotu 12. septembra na Salamandrových dňoch v miestnom amfiteátri v Banskej Štiavnici. Oslava baníctva, ktorá sa každoročne v septembri koná v tomto meste, bude môcť ponúknuť okrem svojich tradičných podujatí aj kus špičkového folklóru.

slovakia

left justify in out

Divákom sa v takmer v dvojhodinovom programe predstaví tanečná, spevácka a hudobná zložka s výberom najúspešnejších programov tohto telesa. Choreograf a režisér profesor Štefan Nosáľ prispôsobil dramaturgiu programu tak, že zachytáva rozmanité umelecké prejavy bohatej ľudovej tradície v tanci, v hudbe a kroji, od ženských tancov cez hravé a vtipné, až po temperamentné párové a virtuózne mužské tance. Zaznie hudba z pera autorov Svetozár Stračina, Tibor Andrašovan, Miroslav Šmíd, Juraj Farkaš. Kostýmy navrhli Šarlota Kiššová a Dagmar Roháčová.

 

Vstupenky sú k dispozícii v sieti Ticketportal alebo v Informačnom centre priamo v Banskej Štiavnici. Deti do 11 rokov v sprievode dospelej osoby majú vstup zdarma. TASR informoval manažér Miro Tásler.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies