Ľubovniansku nemocnicu sa podarilo obnoviť za dva roky

NETKY.SK • 30 Október 2012, 07:28 • 2 min
Ľubovniansku nemocnicu sa podarilo obnoviť za dva roky

Ľubovniansku nemocnicu sa podarilo obnoviť za dva roky - Zaujímavosti Celková rekonštrukcia si vyžiadala náklady vo výške takmer 4,5 milióna eur a trvala dva roky. V meste Stará Ľubovňa sa podarilo ukončiť obnovu miestnej nemocnice.

slovakia

left justify in out

img

Celková rekonštrukcia si vyžiadala náklady vo výške takmer 4,5 milióna eur a trvala dva roky.

V meste Stará Ľubovňa sa podarilo ukončiť obnovu miestnej nemocnice.

Z peňazí Európskej únie, Prešovského samosprávneho kraja a rozpočtu mesta, ako aj zo svojich zdrojov tak Ľubovnianska nemocnica, nezisková organizácia, zrekonštruovala fasády všetkých budov a obnovou prešli aj viaceré oddelenia.

Celková rekonštrukcia si vyžiadala náklady vo výške takmer 4,5 milióna eur a trvala dva roky. „Naša nemocnica sa na investícii podieľala päťpercentnou spoluúčasťou, čo bolo okolo 190.000 eur. Projekt si vyžadoval aj ďalšie dodatočné náklady, išlo hore DPH, jedna budova nemohla byť súčasťou projektu, terénne úpravy, cesty, na to sme z vlastných zdrojov dali ďalších 720.000 eur,“ priblížil riaditeľ nemocnice Peter Bizovský.

Všetky budovy sú zateplené, vymenili sa okná, dvere, vybudovali sa nové protipožiarne uzávery a takmer celá nemocnica je vymaľovaná. „Nakúpili sme aj techniku za 1,6 milióna eur. Na detskom oddelení sme sa sústredili na termolôžka s fototerapiou pre novorodencov, chirurgia má novú kolonoskopickú a laparoskopickú vežu, dobudovalo sa osvetlenie na operačných sálach gynekológie, oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny má nové postele, nový monitorovací systém a ventilátor, röntgen dostal nový výkonný ultrazvuk, interné oddelenie taktiež, a aj novú gastro a kolonoskopickú vežu, neurologické a oddelenie dlhodobo chorých má nové vnútorné vybavenie,“ vymenúva Bizovský.

Teraz si podľa neho v nemocnici trochu oddýchnu od rekonštrukčných prác, minimálne do Vianoc. Na budúci rok by chceli opäť investovať do prístrojového vybavenia. „Budúci rok by sme chceli nový mamograf a laparoskopickú vežu na gynekológiu, aby sme mohli čoraz viac operovať miniinvazívnou technikou,“ doplnil riaditeľ Ľubovnianskej nemocnice, kde je cez rok hospitalizovaných 23 percent mimoregionálnych pacientov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies