ĽSNS podpísalo memorandum so stranami na severe Slovenska

NETKY.SK • 13 November 2019, 17:20 • 2 min
ĽSNS podpísalo memorandum so stranami na severe Slovenska

RUŽOMBEROK - Šéf Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba dnes podpísal memorandum o spolupráci národných a kresťanských strán do parlamentných volieb 2020. Pod memorandum pripojili svoje podpisy predsedovia mimoparlamentných strán Priama demokracia, Doma dobre, Národná koalícia a KDŽP Aliancia za Slovensko.

slovakia

left justify in out

Okrem kotlebovcov ide o strany s veľmi nízkymi preferenciami. Predseda ĽSNS chce vo štvrtok o memorande rokovať aj s volebným lídrom strany Vlasť Štefanom Harabinom. Čas na pripojenie sa mu dáva do konca tohto týždňa.

 

img


Memorandum obsahuje pätnásť programových bodov, s ktorými chcú strany osloviť voličov. "Naším cieľom je záchrana Slovenska ako domoviny pre naše deti tak, aby mohli vyrastať v normálnom štáte," uviedol predseda ĽSNS.


Medzi bodmi memoranda je obnova štátnej suverenity, potravinovej a energetickej sebestačnosti, ale aj návrat strategických podnikov do rúk štátu či zriadenie jednej zdravotnej poisťovne. Nechýbajú ani záväzky k ochrane manželstva a zavedeniu hmotnej zodpovednosti politikov. Nachádza sa tu aj rozdelenie 150 miest na spoločnej kandidátke ĽSNS. Štyrom menším stranám by malo patriť 35 miest.

 

img


Kotleba reagoval aj na Harabinovu výzvu na stretnutie vo štvrtok 14. novembra. "V mene týchto piatich strán môžem povedať, že výzvu Štefana Harabina na stretnutie 14. novembra o 14:00 prijímame. Do sídla strany Vlasť zajtra odíde delegácia, ktorá mu doručí memorandum," tvrdil Kotleba.

 

Dodal, že s Harabinom nie sú v žiadnom kontakte. Zároveň zdôraznil, že posledný možný termín na pristúpenie k podpísanému memorandu uplynie 17. novembra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies