MS v hokeji: Utrpeli sme prvú prehru na šampionáte. Bolí o to viac, že sme inkasovali 8 gólov

NETKY.SK • 27 Máj 2021, 18:03 • 2 min
MS v hokeji: Utrpeli sme prvú prehru na šampionáte. Bolí o to viac, že sme inkasovali 8 gólov

RIGA - Slovenská hokejová reprezentácia na majstrovstvách sveta v lotyšskej Rige zaznamenala vo štvrtok svoju prvú prehru na turnaji. Po triumfoch na Bielorusmi, Britmi a Rusmi zverenci trénera Craiga Ramsayho nestačili na Švajčiarov, v súboji A-skupiny im podľahli vysoko 1:8.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slováci majú aj naďalej na svojom konte 9 bodov a v tabuľke A-skupiny im patrí 3. miesto o skóre za Rusmi a Švajčiarmi. 


Slováci odohrali so Švajčiarmi jubilejný 70. vzájomný zápas. Zrodila sa v ňom 36. prehra slovenského výberu, ktorý má na svojom konte 28 víťazstiev a sedemkrát sa zrodila remíza.

 

img

 

Na MS obaja súperi absolvovali ôsmy vzájomný duel a len druhýkrát v nich uspeli Švajčiari, predtým aj v Kodani 2018. V minulosti sa v Bazileji 1998 a Rige 2006 súboje skončili nerozhodne, v Helsinkách 2003 a 2012, Prahe 2004 a Viedni 2005 triumfoval tím SR.

 

Priebeh stretnutia: MS v hokeji: Online zápas Slovensko - Švajčiarsko

 

 

Ohlasy po zápase 

Ján Pardavý (asistent trénera SR): "Máme za sebou ťažkú prehru. V prvej tretine sme hrali solídny hokej, ale dlhé oslabenie a inkasovaný gól nás dali 'dole'. Od druhej časti sme už neboli tým tímom ako doteraz. Nehrali sme dobre a malé veci sme robili zle. Verím, že nám to pomôže do ďalšieho priebehu turnaja."

 

img

 

"Prehrali sme s kvalitným súperom, to musíme akceptovať. Musíme sa zlepšiť vo veľa veciach. V oslabeniach sme dostali veľmi veľa gólov. Súper bol rýchlejší a z toho plynuli naše fauly. Musíme si to rozobrať."

Michal Krištof (útočník SR, autor gólu): "Musíme na to rýchlo zabudnúť a sústrediť sa na ďalší duel. Prvá tretina bola dobrá, z toho si musíme zobrať to najlepšie a na to zlé zabudnúť. Máme teraz deň voľna a potom hráme ďalší zápas, ktorý chceme vyhrať."

 

img

 

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2021 - Riga (Lot.) - A-skupina - štvrtok:

Švajčiarsko - Slovensko 8:1 (1:0, 3:0, 4:1)
Góly: 10. Díaz (Hofmann, Andrighetto), 21. Andrighetto (Díaz, Hofmann), 26. Loeffel (Scherwey, Bertschy), 37. Hofmann (Corvi, Loeffel), 41. Meier (Alatalo, Kurashev), 45. Kurashev (Untersander, Ambühl), 53. Hofmann (Ambühl, Andrighetto), 55. Loeffel (Moser, Bertschy) - 46. Krištof (Cehlárik)

 

Vylúčení:

4:5 na 2 min, navyše: Pospíšil 5+DKZ za napadnutie, Rosandič (obaja SR) 5+DKZ za odpľutie, presilovky: 5:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Fraňo (ČR), Gouin (Kan.) - Constantineau (Fr.), Oliver (USA), bez divákov


Zostavy:
Švajčiarsko: Berra - Geisser, Díaz, Moser, Untersander, Siegenthaler, Loeffel, Alatalo - Corvi, Simion, Hofmann - Kurashev, Hischier, Ambühl - Andrighetto, Vermin, Meier - Bertschy, Herzog, Scherwey - Mottet


Slovensko: J. Hudáček - Gernát, Rosandič, Nemec, Ďaloga, Kňažko, Jánošík, Gachulinec, Ivan - Cehlárik, Hrivík, Lantoši - Holešinský, Krištof, Pospíšil - Studenič, Roman, Kelemen - Skalický, M. Sukeľ, Liška

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies