LPR chce pomôcť ženám, ktoré prídu pri chemoterapii o vlasy

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 13:37 • 2 min
LPR chce pomôcť ženám, ktoré prídu pri chemoterapii o vlasy

BRATISLAVA - Liga proti rakovine (LPR) rozbieha novú aktivitu. Pomôcť chce ženám postihnutých rakovinou, ktoré počas chemoterapie prídu o vlasy.

slovakia

left justify in out

Ako povedala dnes pre agentúru SITA Miroslava Džupinová z LPR, strata vlasov počas chemoterapie psychicky zatrasie každou onkologickou pacientkou. „Keďže kúpa novej parochne znamená pre rodinu ďalšiu finančnú záťaž, pacientky sa častokrát radšej zrieknu tohto výdavku, čo vedie k strate sebadôvery, psychickej pohody a chuti do života,“ uviedla.


Liga proti rakovine preto rozbehla novú aktivitu „darovania parochne“, vďaka ktorej sa každá žena môže cítiť opäť krásna. „Stačí prísť do jej Centra pomoci v Bratislave a osobne si jednu vybrať. Ak pacientka nie je z Bratislavy, parochňa je zaslaná do najbližšej pobočky Ligy proti rakovine na Slovensku,“ vysvetlila Džupinová.


Momentálne si pacientky môžu vybrať približne z desiatich kvalitných parochní. „Pochádzajú prevažne od pacientok, ktoré svoj boj už vyhrali a aj týmto spôsobom chcú povzbudiť ostatné ženy, aby ich choroba neobrala o chuť žiť svoj život naplno,“ uviedla Džupinová. LPR zároveň vyzýva, aby projekt podporil, kto môže. „Ak má niekto nepoužitú, alebo málo používanú parochňu, alebo naopak, je onkologickou pacientkou, ktorá by parochňu ocenila, treba kontaktovať Ligu proti rakovine,“ dodala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies