Lotyšsko oficiálne označilo Rusko za teroristický štát, žiada to aj od ostatných krajín

NETKY.SK • 11 August 2022, 15:30 • 2 min
Lotyšsko oficiálne označilo Rusko za teroristický štát, žiada to aj od ostatných krajín

RIGA - Lotyši žiadajú aj nové sankcie, tie doterajšie nepovažujú za dostatočné.

slovakia

left justify in out

Lotyšský parlament označil vo štvrtok Rusko v súvislosti s vojnou na Ukrajine za štát, ktorý podporuje terorizmus. Vyzval tiež západných spojencov, aby uvalili na Moskvu ešte rozsiahlejšie sankcie s cieľom dosiahnuť ukončenie konfliktu. TASR o tom informuje na základe správ agentúry Reuters.

 

Z domova: Hamran: Fico dehonestuje políciu a rozvracia právny štát

 

img

 

„Lotyšsko považuje konanie Ruska na Ukrajine za cielenú genocídu ukrajinského ľudu," uvádza sa v uznesení lotyšského parlamentu. Západné krajiny by podľa neho mali zvýšiť vojenskú, finančnú, humanitárnu a diplomatickú pomoc pre Ukrajinu a podporiť iniciatívy odsudzujúce Rusko.
 

img


Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba vyjadril lotyšskému parlamentu vďaku za jeho postoj. Ukrajina vyzýva ostatné štáty a organizácie, aby ho nasledovali," napísal na sociálnej sieti. 

Rusko lotyšskú rezolúciu odsúdilo ako neodôvodnenú. Hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí v Moskve vyhlásila, že rozhodnutie lotyšských poslancov motivovala „živočíšna xenofóbia."

 

Súvisiace: Kuleba: Rusom treba odobrať práva! Čo na to Európa?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies