Longital a Marián Slávka v sobotu vyrazia na spoločné turné

NETKY.SK • 16 Január 2015, 09:02 • 2 min
Longital a Marián Slávka v sobotu vyrazia na spoločné turné

BRATISLAVA - Slovenská formácia Longital vyrazí v sobotu 17. januára na turné po Slovensku a Česku. Dvojicu hudobníkov bude počas všetkých vystúpení sprevádzať klavirista a bubeník Marián Slávka.

slovakia

left justify in out

Turné odštartujú v klube Blue note v Novom Meste nad Váhom. Následne sa predstavia v Prahe, Brne, Znojme, Bratislave, Žiline, Martine, Valašskom Meziříčí, Olomouci a Pardubiciach. Koncertnú šnúru ukončia 17. apríla v Prešove. V stredu 18. februára, vo štvrtok 19. februára a v sobotu 21. februára odohrajú spoločné vystúpenia s Lenkou Dusilovou a jej kapelou Baromantika. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.

 

"S Lenkou sa poznáme už viac ako desať rokov a sledovali sme jej prerod z divokej, ale neistej rockerky do samostatnej umelkyne. Jej terajšia poloha s Baromantikou sa nám mimoriadne páči a preto sme sa rozhodli zdieľať s nimi pár koncertov ako support a zároveň si užiť nádhernú atmosféru, ktorú dokážu na koncerte vytvoriť. Vreckovky sú povinné - jedine, že by ste si dokázali poplakať tajne alebo to vybavili zimomriavkami," odkázali fanúšikom a fanúšičkám Longital. 

 

Duo Longital tvoria Daniel Salontay a Shina. Dvojica má na konte albumy ako Gloria (2008), Revoyaged (2009), Long Live! (2010) či Teraz (2010). Formácia sa podieľala aj na filmovej a divadelnej tvorbe v Českej i Slovenskej republike. Predvlani napríklad stihli skomponovať hudbu do animovaného filmu Sneh režisérky Ivany Šebestovej. 

Termíny koncertov Longital & Mariána Slávku: 
17. januára - Nové Mesto nad Váhom, Blue note 
29. januára - Praha, Café v lese 
30. januára - Brno, Stará pekárna 
31. januára - Znojmo, Na věčnosti 
18. februára - Bratislava, Ateliér Babylon (dvojkoncert) 
19. februára - Žilina, Stanica (dvojkoncert) 
20. februára - Martin, Mestská Scéna 
21. februára - Valašské Meziříčí, M klub (dvojkoncert) 
2. apríla - Olomouc, Jazz Tibet 
3. apríla - Pardubice, Divadlo 29 
17. apríla - Prešov, Christiania 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies