Ozbrojené sily SR spustili prijímacie konanie na dobrovoľnú vojenskú prípravu. Aké sú podmienky?

NETKY.SK • 12 Apríl 2024, 15:30 • 2 min
Ozbrojené sily SR spustili prijímacie konanie na dobrovoľnú vojenskú prípravu. Aké sú podmienky?

V duchu hesla SPOLOČNE - ODVÁŽNE – HRDO Personálny úrad Ozbrojených síl Slovenskej republiky spustil prijímacie konanie pre záujemcov o dobrovoľnú vojenskú prípravu.

slovakia

left justify in out

Záujemcovia o prípravu musia podať žiadosť o prijatie do dobrovoľnej vojenskej prípravy ako súčasť prijímacieho konania, ktoré prebieha do 31. mája 2024. Medzi základné podmienky patrí dovŕšenie veku 19 rokov, štátne občianstvo SR ako aj chuť skúsiť niečo nové. Kompletné podmienky pre zaradenie, ako aj kontakty na regrutačné skupiny je možné nájsť na stránke www.budemvojak.sk.

Dobrovoľná vojenská príprava bude prebiehať v priestoroch Základne výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine od 8. júla do 20. septembra 2024. Počas 11 týždňov sa uchádzači naučia ovládať zbrane a vojenskú techniku, pohybovať sa po bojisku, osvoja si základné techniky prežitia v prírode a stanú sa odolnejšími voči stresu vo vypätých situáciách. Táto etapa prípravy bude ukončená slávnostným vyradením a vojenskou prísahou. Počas jednorazového výcviku dostanú uchádzači o DVP za každý predchádzajúci absolvovaný mesiac po častiach vyplatený finančný príspevok 1 452€ v čistom.

Po úspešnom absolvovaní výcviku budú absolventi povýšení do hodnosti vojak 2. stupňa a zaraďovaní do záloh, pričom majú otvorenú možnosť vstúpiť aj do aktívnych záloh a byť tak pripravení na nasadenie v rámci domáceho krízového manažmentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Ozbrojené sily SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies