Lokálne záplavy nad obcou Domaniža ľudí vystrašili, vážnejšie škody však nenarobili

NETKY.SK • 8 August 2014, 13:07 • 2 min
Lokálne záplavy nad obcou Domaniža ľudí vystrašili, vážnejšie škody však nenarobili

DOMANIŽA - Štvrtková (7.8.) asi hodinová lokálna búrka nad obcou Domaniža v Považskobystrickom okrese spôsobila vybreženie miestnych potokov a strúh.

slovakia

left justify in out

Voda z okolitých lúk prinášala do obce nánosy blata a piesku, ktoré sa valili po miestnych komunikáciách. Podľa starostu Domaniže Jozefa Gálika valiaca sa voda a bahno vážnejšie škody v obci nenarobili, ľudí však poriadne vystrašili. 
     

"Hladina riečky Domanižanka i potokov Horňanka a Vážťanka bola mimoriadne vysoká, za posledné roky si takú nepamätám. Vďaka tomu, že máme zregulované potoky cez obec, nám nevznikli veľké škody. Keď sa na vás valí biela káva, naozaj to nie je nič príjemné, ale mali sme to pod kontrolou," doplnil starosta s tým, že nemuseli použiť žiadne ťažké mechanizmy. 
     

Voda podľa neho zaplavila dva domy, z ktorých považskobystrickí hasiči odčerpávali asi desaťcentimetrovú vrstvu vody. Zalialo aj niekoľko záhrad a polí v okolí obce. Navyše voda vyrážala aj z miestnej kanalizácie, ktorá ju nestačila odvádzať. 
     

Ako dodal, neboli ohrozené životy obyvateľov obce, nánosy blata na miestnych komunikáciách odstraňujú od rána pracovníci na aktivačných prácach. V miestnej časti Domanižská Lehota musia podľa Gálika prehĺbiť a vyčistiť tamojší potok. Nánosy blata, konárov a kameňov z okolitých lúk ho zaniesli.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies