LOH: Rehák Štefečeková a Erik Varga v mix trape nevybojovali bronzovú medialu. Skončili na štvrtom mieste

NETKY.SK • 31 Júl 2021, 08:03 • 2 min
LOH: Rehák Štefečeková a Erik Varga v mix trape nevybojovali bronzovú medialu. Skončili na štvrtom mieste

TOKIO - Bronz bol veľmi, veľmi blízko. Zuzane Rehák Štefečekovej a Erikovi Vargovi na strelnici Asaka nevyšiel rozstrel.

slovakia

left justify in out

Slovensko na Letných olympijských hrách v japonskom Tokiu v sobotu nezískalo tretiu medailu, po zlate a striebre sme bojovali o bronz. 

 

Dvojici nevyšiel rozstrel
Blízko k nemu mali reprezentanti v streľbe Rehák Štefečeková a Varga, ktorí v mix trape bojovali o konečné tretie miesto, no nevyšiel im rozstrel. Slováci obsadili štvrtú priečku.

 

V kvalifikácii obsadili Rehák Štefečeková s Vargom tretiu pozíciu rovnako ako americkí súperi Madellyn Ann Bernauová s Brianom Burrowsom. Dosiahli výkon 146 zostrelených terčov a uspeli v rozstrele, spolu sa kvalifikovali do duelu o bronz.

 

Naša strelkyňa pochybila
V súboji o medailu viedli v prvej polovici Američania
, no zaváhania Bernauovej pri troch zo štyroch rán pri 12. - 15. pokuse zariadili náskok pre Slovákov.

 

O ten však prišli v úplnom závere.  Bernauová mala pri 25. výstrele rozhodnúť, minula však a po výsledku 42:42 prišiel na rad rozstrel. V ňom sa pomýlila Rehák Štefečeková vo svojom druhom pokuse a jej súperka vzápätí nezaváhala.

 



Rehák Štefečeková v kvalifikácii zo 75 asfaltových holubov minula len jeden, Varga urobil tri chyby. V súboji o bronz Rehák Štefečeková minula z 25 asfaltových holubov až šesť, Varga len dva.

"Boli sme veľmi blízko. Som spokojný s našou robotou. Odviedli sme skvelú robotu. Keď to bolo potrebné, tak ťahala Zuzka, platilo to aj naopak. Chýbal nám kúsok šťastia," povedal Varga po neúspešnom súboji o bronz pre RTVS.

 

Súvisiaci článok: LOH 2020: Slovensko má prvú medailu z Tokia! Zuzana Rehák Štefečeková získala zlato!

 

Špotáková a Kovačócy na 8. mieste
Druhé slovenské duo Jana Špotáková -  Marián Kovačócy obsadilo v kvalifikácii konečnú 8. pozíciu nástrelom 144 terčov.

 

 


Zlaté medaily si v sobotu vystrieľali Španieli Fátima Gálvezová a Alberto Fernández, ktorí vo finále zdolali reprezentantov San Marína Alessandru Perilliovú s GianMarcom Bertim 41:40. Španieli v kvalifikácii skončili na druhej priečke, keď prehrali rozstrel.
 

Prečítajte si tiež: LOH 2020: Zuzana Rehák Štefečeková vyhrala s prehľadom kvalifikáciu v trape. Postarala sa o nový svetový rekord!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies