LOH 2021: Z olympijskej dediny v Tokiu vznikne sídlisko!

NETKY.SK • 15 August 2021, 17:26 • 2 min
LOH 2021: Z olympijskej dediny v Tokiu vznikne sídlisko!

Olympijskú dedinu v japonskom Tokiu, kde počas nedávneho športového sviatku bývali športovci z celého sveta, prestavajú na multifunkčné sídlisko.

slovakia

left justify in out

Web sportowefakty.wp.pl uviedol, že bude vybavené všetkým, čo budú jeho budúci obyvatelia potrebovať.

 

img

Olympijské dediny v dejiskách olympijských hier zostávajú často po skončení podujatia prázdne. V japonskej metropole však majú iný plán. Chcú jednotlivé objekty zrekonštruovať, nehnuteľnosti postupne rozpredať a aspoň takýmto spôsobom zužitkovať finančné prostriedky vynaložené do výstavby olympijskej dediny.

 

Prečítajte si: Neporazený kráľ MMA presedlal na futbal. Nurmagomedov bude hrať v tretej lige!


V troch blokoch bytových domov bude k dispozícii približne 4145 bytov, užívať ich bude možné najneskôr v roku 2023. Jeden byt by mal stáť minimálne 49 miliónov jenov, čo je približne 380-tisíc eur.

Kapacita olympijskej dediny v Tokiu umožňovala počas Hier XXXII. olympiády ubytovať až 12-tisíc športovcov. Vzhľadom na opatrenia súvisiace s pandémiou koronavírusu ich však bolo menej. Dedina ešte poslúži prvotnému účelu počas blížiacich sa paralympijských hier, 24. augusta až  5. septembra, a následne sa začnú práce na spomenutom developerskom projekte.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies