Lochte do Ria, ale zatiaľ len v americkej štafete

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 09:17 • 2 min
Lochte do Ria, ale zatiaľ len v americkej štafete

OMAHA - Ryan Lochte nebude v auguste chýbať v americkej plaveckej reprezentácii na olympijských hrách v Riu de Janeiro, ale zatiaľ má nárok pretekať sa iba v štafete 4x200 m voľný spôsob.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročnému univerzálovi nevyšiel ani druhý pokus vybojovať si právo štartu v individuálnej disciplíne. Sú však za tým zdravotné problémy, ktoré si jedenásťnásobný olympijský medailista privodil v nedeľu na národnom šampionáte v Omahe. Pre zranenie slabín finišoval vtedy až tretí na 400 m polohové preteky, čo ho pripravilo o možnosť obhájiť zlato z Londýna 2012. Na 200 m voľný spôsob teraz dohmatol na 4. priečke, na OH postupujú len prví dvaja.

Nedarilo sa ani americkej ženskej hviezde Missy Franklinovej, ktorá neobháji londýnsky titul spod piatich kruhov na stovke znak, v kvalifikácii obsadila až siedmu pozíciu. Bola takmer o celú dĺžku tela pomalšia než víťazka finále Olivia Smoligová aj druhá Kathleen Bakerová. "Ťažko sa mi bude v lete pozerať na túto disciplínu, keďže nebudem jej súčasťou. Zároveň sa však neviem dočkať, čo predvedú Olivia a Kathleen," povedala 21-ročná Franklinová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies